Bexit

IMF spår brittisk tillväxt

Publicerad 20 juli 2016 kl 14.29

Ekonomi. Storbritanniens tillväxtsiffror kommer att vara bättre än både Frankrike och Tysklands de kommande två åren, enligt Internationella valutafonden, IMF. Fonden gör därmed en helomvändning från sina tidigare domedagsprofetior vid ett brittiskt EU-utträde, rapporterar Daily Mail.

Dela artikeln

Tidningen skriver att IMF nu satt sin tillväxtprognos till 1,7 procent för Storbritannien, samtidigt som företrädare för utträdessidan riktar hård kritik mot den globala organisationens tidigare prognoser.

– IMF har allvarliga trovärdighetsproblem. De har haft rejält fel i flera år, och jag hoppas att den nya regeringen kan bidra till att nytt folk tar över den där institutionen, istället för de clowner som driver den idag, säger Ukips parlamentsledamot Douglas Carswell.

I IMF:s nya prognos väntas Storbritanniens ekonomi vara den tredje snabbast växande bland de traditionella industriländerna, enbart slaget av USA och Kanada – som inte heller är med i Europeiska unionen.


Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Ekonomi

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur