Arkivbild.

"Inga bevis" för kemvapen – samtidigt stödjer Alliansen attacken mot Syrien

Publicerad 14 april 2018 kl 14.24

Inrikes. Det USA-ledda anfallet mot Syrien, som inte hade godkänts av FN:s säkerhetsråd, får nu stöd av hela Alliansen. Samtidigt säger den prisade journalisten Magda Gad att det finns "inga bevis" att den syriska regimen använt kemvapen.

Gilla artikeln på Facebook

Alliansen stämmer nu in i hyllningskören för Donald Trumps olagliga anfall mot Syrien i natt.

"Användning av kemiska vapen är oacceptabel. USA:s, Storbritanniens och Frankrikes agerande därför rimligt. Det går inte att förbli likgiltig gentemot det enorma lidande folket i Syrien utsätts för", skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor på Twitter.

Liberalernas partiledare Jan Björklund samt Centerpartis Annie Lööf håller med, och har publicerat liknande inlägg.

– Det är en nödvändig markering mot den syriska regimen om att användningen av kemiska vapen är oacceptabel, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i ett uttalande.

Några bevis för att den syriska regeringen, som var på väg att helt vinna det så kallade inbördeskriget i Syrien, verkligen använde kemvapen i Douma förra lördagen har dock ännu inte presenterats.

Samtidigt har Ryssland lagt fram konkreta bevis för att den spridda videofilmen på människor som blev sprejade med vatten på ett sjukhus i området förra helgen inte hade något med kemiska vapen att göra. Ryssland menar att den så kallade attacken var "iscensatt" av Vita hjälmarna och Storbritannien.

Den prisade krigskorrespondent Magda Gad skriver på Twitter på lördagen att det i dagsläget "finns inga bevis" om kemiska vapen.

Den 12 april skrev Gad, som 2015 utsågs till Årets journalist, i ett annat inlägg att en "Gasattack i Syrien har ännu inte kunnat bevisats, men OM en gasattack har gjorts, VARFÖR skulle det syriska folket då även vilja bli BOMBADE av USA, Frankrike och Storbritannien?! 'Kom igen grabbar, de har blivit gasade, nu bombar vi dem!'

Enligt Magda Gad är det just störtandet av diktatorer som leder till att antalet "flyktingar" till Västvärlden ökar. Så kallade flyktingvägar öppnas då upp när kontrollen över statsgränserna går förlorade, skriver hon, och påpekar att Libyen efter Khadaffi blivit "dagens största gateway för flyktingar" från Mellanöstern och Nordafrika.

Hon pekar också ut Israel som en av intressenterna i området.

Enligt Gad kommer Istael "aldrig acceptera ett starkt Hezbollah vid sin gräns. Därför kommer deras allierade i väst fortsätta attackera Syrien."

Vidare skriver hon att: "Israel har gett stöd till många sunniextremistiska grupper i Syrien pga av att dessa strider mot Hezbollah. Hezbollah är Israels största fiende i regionen och därav går de alltså så långt att de stödjer jihadister för att försöka hålla tillbaka Iranstödda miliser."


Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ensamkommande med gymnasieamnesti låg bakom dådet i Vetlanda

22-åring afghansk analfabet anhållen. Gymnasieskolan om målet med utbildningen: "Lära sig läsa och skriva".0 

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0