" /> " /> " />

Invandrardebattör: ”Incest och våldtäkt är en del av hederskulturen”

Publicerad 24 oktober 2013 kl 18.58

Inrikes.Nu riktar människorättsaktivisten Sara Mohammad skarp kritik mot försöken att svartmåla debattörer som kritiserar Mellanösterns så kallade ”hederskultur”. Begrepp som ”rasism” och ”islamofobi” missbrukas, menar hon.

Gilla artikeln på Facebook

”[D]et är [inte] rasistiskt eller islamofobiskt att betrakta incest och våldtäkt som delar av hederskulturen. För det gör jag, jag betraktar incest och våldtäkt som en integrerad del av hederskulturen”, skriver Sara Mohammad från Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime, i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Begreppet ”hederskultur” används ofta för att beteckna olika kulturmönster som är utbredda i Mellanösterna, till exempel föreställningen att våldtagna kvinnor har vanhedrat sina familjer och måste mördas för att släktens ära ska återupprättas.

Sara Mohammad, som har kurdiskt påbrå, menar att befogad kritik mot hederskulturella företeelser ofta bemöts med grundlösa anklagelser om ”rasism” och ”islamofobi”. Hon säger sig ha blivit van vid att beskyllas för att vara rasist och anser att missbruket av begreppet "islamofob" har gått så långt att alla som inte accepterar sharialagar riskerar att kallas islamofober.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Halverat ekonomiskt resultat för jordbruket

Prognosen för 2023.. Värdet av spannmålsproduktionen minskar med 41 procent.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Vetenskap

Så kunde myskoxen överleva till våra dagar. Forskare analyserade genomet från över 100 individer.0 

Kultur

SVT:s historia om Sverige slår tittarrekord. Har uppmärksammats stort för sin arab- och afrikanskildring av Sveriges första tid.0 

Känd artist ljög om antisemitisk incident – slipper straff. Gil Ofarims lögnhistoria skapade tysk hysteri.0