Asylkaoset
Sönderrivna asylansökningar och andra handlingar från Tyskland upphittade på Malmö Central.

Invandrare ockuperar tåg i Danmark – vill ha asyl och bidrag i Sverige

Publicerad 9 september 2015 kl 17.39

Utrikes. Ett hundratal invandrare rapporteras ockupera ett tåg i Rødby i södra Danmark eftersom de inte vill registreras som asylsökare där utan hellre vill resa vidare till Sverige, Norge eller Finland.

Gilla artikeln på Facebook

Till följd av tågockupationen och asylkaoset vid gränsen mot Tyskland har danska DSB tvingats ställa in tågtrafiken på obestämd tid, skriver man på sin hemsida. Danska Ekstrabladet rapporterar att polisen försöker upprätthålla ordningen vid gränsen och att det är på polisens begäran som tågtrafiken ställts in.

DSB har dessutom förbjudits att sätta in ersättningstrafik i form av bussar. Inte heller passagerartrafik med färjan över till Tyskland är tillåten, vilket innebär att den enda trafik som just nu är öppen mellan Tyskland och Danmark är om man har egen bil eller om man tar flyget.

Många av de invandrare som just nu väller in i Europa och Sverige är inte flyktingar från Syrien, utan ekonomiska migranter från Afrika eller asiatiska länder som Pakistan. Deras främsta skäl till att invandra till Europa är att de här hoppas på ett bättre och rikare liv.

Därför vill många av dem inte registreras som asylsökare i Danmark, eftersom risken att bli utvisad från Danmark är hög om man inte har verkliga asylskäl. Istället vill de resa vidare till Sverige där möjligheterna att beviljas asyl är mycket högre och de bidrag som invandrare får är bland de högsta i Europa.

En av Fria Tiders läsare dokumenterade under helgen hur en grupp afrikanska invandrare utanför centralstationen i Malmö rev sönder asylansökningshandlingar som de fått i Tyskland. Anledningen är att de vill göra sig av med alla tecken på att de redan sökt asyl i andra EU-länder så de kan lämna in en ny ansökan om asyl och bidrag i Sverige.


Nyheter från förstasidan

CDU största förloraren i valet: "Merkels fel"

Gjorde sämsta valet sedan krigsslutet. "Efter 16 år som förbundskansler har Angela Merkel etablerat CDU som ett riktigt trött regeringsparti".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.