Våldet i Kristianstad
Bilderna tagna i samband med fredagens slagsmål i Kristianstad.

Invandrarslagsmål i centrala Kristianstad

"Väldigt många invandrare", "Mycket aggressiv stämning", "Så här det ser ut nu för tiden"

  • Enligt lokaltidningen är stora "citybråk" numera vanligt förekommande i staden
Publicerad 22 maj 2020 kl 16.31

Inrikes. Ett större bråk inträffade i centrala Kristianstad på fredagseftermiddagen. Ett vittne som Fria Tider talat med berättar att det var invandrare som gav sig på varandra. Enligt lokaltidningen Kristianstadsbladet är det numera vanligt förekommande med stora "citybråk" i centrala staden.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 15-tiden på fredagen som personer började slåss i centrala Kristianstad. Polisen kallar det för ett "större bråk" på sin hemsida och flera patruller skickades till platsen.

"Ett 20-tal personer avvisas från platsen", skriver polisen.

En Kristianstadsbo som Fria Tider talat med berättar att det var invandrare som bråkade. Personen såg inte exakt hur det började, men hur fientligheten fortsatte.

– Som jag uppfattade det var det två grupperingar som bråkade. Det var en mycket aggressiv stämning och personerna ville fortsätta slåss, men polisen gick emellan. Det fanns även väktare på plats och väldigt många invandrare och andra åskådare som ville se vad som hände. Polisen förde in en eller två personer i en firmabil som de sedan tvingade köra från platsen. Samtidigt stod det ett aggressivt invandrargäng längre upp på gatan. Utan polisen hade det tveklöst eskalerat på nytt. Om jag inte hörde fel var det även någon som ropade något om en kniv.

Enligt polisen har en anmälan om olaga hot upprättats och en man i 20-årsåldern är målsägande i detta.

Slagsmålet inträffade i närheten av en invandrarbutik som säljer mat samt en restaurang som också ägs av invandrare. Vid platsen ligger även stadens klassiska pub Kongen.

Matbutiken, som säljer produkter från invandrarnas hemländer, gör att det alltid på dagarna är många invandrare vid platsen.

– Det är så här det ser ut i Kristianstad nu för tiden. Det har blivit en invandrarstad. Sällan man ser en majoritet svenskar på stan, tycker jag.

Enligt Kristianstadsbladet är detta tredje gången på kort tid som polis rycker ut till samma kvarter, som ligger vid Döbelnsgatan/Östra Vallgatan. Tidningen skriver att det var ett "nytt större citybråk – för tredje gången".

– Det var sex till åtta personer som var i någon form av bråk, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Kristianstadsbladet.

Exakt vad fredagens bråk handlar om är oklart.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.