Terrorstämplingen av Islamiska förbundet
Terrorstämplade. Abdirizak Waberi (M) och Omar Mustafa (S) är båda högt uppsatta inom det terrorstämplade Islamiska förbundet.

Islamiska förbundet terrorstämplas - i arabvärlden

Publicerad 16 november 2014 kl 08.52

Utrikes. Islamiska förbundet i Sverige terrorstämplades under lördagen av Förenade arabemiraten.

Gilla artikeln på Facebook

© Riksdagen

Carina Hägg (S) varnade för islamismen – kastades ut ur riksdagen.

Uppgifterna om terrorstämplingen av förbundet publicerades igår av den Dubaibaserade tidningen Al Bayan. I en artikel i tidningen listas sammanlagt 85 muslimska förbund och organisationer som nu klassas som terrororganisationer i arabvärlden – ett flertal av dessa organisationer har sina säten i Europa.

Bakgrunden till att Islamiska förbundet terrorstämplas är att förbundet ingår i Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) – en paraplyorganisation för 28 olika nationella muslimska organisationer som tillsammans utgör Muslimska brödraskapets europeiska gren. Även FIOE samt dess olika lokala nationella avdelningar i, förutom Sverige, bland annat Belgien, Danmark, Norge och Finland terrorklassas.

En gren av FIOE är Europeiska fatwarådet som utfärdar muslimska påbud, så kallade fatwor, för Europas muslimer. Rådet har bland annat fördömt den europeiska demokratin och sagt att alla otrogna, det vill säga icke-muslimer, ska dödas.

S-profilen Omar Mustafa, som tidigare i år valdes in som suppleant i Socialdemokraternas partistyrelse, är ordförande för det nu terrorstämplade Islamiska förbundet i Sverige och den förre moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberi är rådsordförande för förbundet samt vice ordförande för FIOE. Även ordföranden för FIOE är bosatt i Sverige – araben Chakib Ben Makhlouf som tidigare var rektor för den skattefinansierade Islamiska skolan i Stockholm.

De nära kopplingarna mellan Socialdemokraterna och olika muslimska terrororganisationer var något som den förra socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg varnade för i somras.

– Islamismen har smält samman med Socialdemokratiska partiet, förkunnade hon då.

För sin frispråkighet straffades hon av partiledningen och petades från valsedlarna – efter sexton år i riksdagen för Socialdemokraterna var hon inte längre välkommen att fortsätta representera partiet efter höstens riksdagsval. Den nye statsministern Stefan Löfven (S) tydliggjorde därefter sin ståndpunkt ytterligare genom att istället för en frispråkig svensk kvinna lyfta fram en islamist samt en tidigare utvisningsdömd illegal invandrare som statsråd i sin nya regering.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.