Terrorstämplingen av Islamiska förbundet

Regeringen kräver förklaring till terrorstämpling

Publicerad 19 november 2014 kl 09.36

Inrikes. I lördags kom beskedet om att Förenade arabemiraten har terrorstämplat skattefinansierade Islamiska förbundet i Sverige på grund av organisationens kopplingar till Muslimska brödraskapet. Nu vill den svenska regeringen ha en förklaring från landets utrikesdepartement, enligt TT.

Gilla artikeln på Facebook

På sin hemsida publicerade Islamiska förbundet, som varit involverad i en rad kontroverser och är känt för sitt nära samarbete med Socialdemokraterna, under tisdagen ett pressmeddelande där terrorstämplingen beskrivs som löjeväckande. Man kräver också att UD ska ingripa.

"Islamiska förbundet är en svensk civilsamhällsorganisation som har verkat i mer än 30 år, därför ser vi att den svenska regeringen och UD ska ta sitt ansvar och markera tydligare mot UAE regimen samt kräva av dem att upphäva denna listning omedelbart. Särskilt då den allvarligt riskerar svenska medborgares säkerhet i samband med resor till regionen", står det i pressmeddelandet.

Sent på tisdagen meddelade Erik Wirkensjö vid UD:s presstjänst till TT att Sverige har begärt ett möte med utrikesdepartement i arabemiraten för att få en förklaring.

Även biståndsorganisationen Islamic Relief, som har verksamhet i Sverige, har hamnat på terrorlistan, tillsammans med internationella organisationer som Boko Haram, ISIS och Al-Qaeda.


Nyheter från förstasidan

BBC om Sverige: "Vad är det som händer?"

"Är Sverige en mångkulturell mardröm?" Statliga brittiska mediebolaget chockas av svenska utvecklingen med bomber och våld.0 

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jag Tullberg. Sveriges elit har envist undergrävt vår homogenitet.0 

Vetenskap

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Laestadius tros ha spridit kornet i Norrbotten. Forskarna upptäckte sambandet av en slump.0 

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0