" /> " /> " />

Islänningar flyr Malmö

Publicerad 2 februari 2012 kl 10.04

Inrikes.Många av de islänningar som flyttat till Sverige efter finanskrisen bor i Malmö. Men nu flyr de staden, och många av dem flyttar hem till Island igen.

Gilla artikeln på Facebook

- Människor är rädda. Rädda för att vara på fel plats vid fel tidpunkt. Detta kan hända var som helst och när som helst. Det finns vissa områden i Malmö som du håller dig borta från eftersom risken att något händer är högre där än någon annanstans. Men nu är det så spritt och snart är säkra inte säkra någonstans, säger Ásbjörn Ásbjörnsson som har bott i Malmö sedan 1995 och leder den isländska föreningen där till ruv.is.

Asbjörnsson bor själv i en by 35 kilometer utanför Malmö. Samtidigt säger han att nära vänner och arbetskamrater har flyttat från Malmö.

- Det är unga människor som bildar familj och då vill du inte leva i en situation som denna, säger han.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Förslaget: Husägare ska betala 1,4 miljoner till VVS-branschen – per dag. Det nya lagförslaget är omotiverat och orimligt, skriver Landsbygdspartiets talesman Arne Gunnarsson i denna insändare.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0