Knivdådet i Helsingborg

Israelisk media: "Muslimsk man" bakom knivdådet i Helsingborg

Publicerad 15 maj 2019 kl 10.50

Inrikes. Flesta israeliska medier publicerar nu uppgifter om att mannen som knivhögg en 60-årig judisk kvinna i Helsingborg på tisdagen är en muslimsk man.

Gilla artikeln på Facebook

En person har nu gripits för det brutala knivdådet mot en judisk kvinna i Helsingborg på tisdagen.

Gripandet skedde i Danmark. Vad det är för man är dock oklart. Polisen säger att man i nuläget inte vill ge mer information.

"Den person som anhölls i sin frånvaro har under natten gripits. Polisen har inte möjlighet att gå ut med mer information om händelsen just nu", skriver polisen på sin hemsida under onsdagsmorgonen.

Israeliska medier påstår dock att den misstänkte gärningsmannen är en muslimsk man.

"Den misstänkta angriparen är en muslimsk man som är känd av den svenska polisen... Det judiska samfundet tror att händelsen är ett antisemitiskt hatbrott", skriver Jerusalem Post.

Uppgifterna sägs komma från Israels utrikesdepartement.

"Enligt Israels utrikesministerium är angriparen en muslimsk man känd hos myndigheterna, rapporterar Times of Israel", skriver i24news.tv.

Även Times of Israel har alltså skrivit om det. Svenska myndigheter har dock inte bekräftat uppgifterna, påpekar i24news, som är lokaliserad i Tel Aviv. Samtidigt gick Judiska församlingen i Malmö under tisdagskvällen ut med en artikel om att det enligt polisen i "nuläget inte går att uttala sig om det finns ett hatbrottsmotv".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt färre butiker går i konkurs

Corona ger draghjälp till detaljhandeln.. Antalet butiker i konkurs minskade kraftigt under mars månad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt visar Googles GPS-data. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0