Jakten på Osman
Mördaren Abdirizak Abdimalek Osman jagas av polisen.

Jakten på Osman fortsätter

Publicerad 26 juli 2020 kl 08.39

Inrikes. Jakten på Abdirizak Osman, som fritogs i tisdags, går idag in på sitt femte dygn. Den 18-årige mördaren är fortfarande inte infångad.
– Så vitt jag vet är han på fri fot. Jag har inte hör något annat, säger polisens presstalesman Peter Adlersson till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i tisdags som den morddömde somaliern Abdirizak Osman fritogs i samband med en permission i Kungsbacka i Västsverige. Abdirizak Abdimalek Osman befann sig i centrala Kungsbacka tillsammans med två SiS-vårdare när två män dök upp och fritog honom under någon form av hot. Vårdarna vågade inte ingripa.

– Så vitt jag vet är han på fri fot. Jag har inte hör något annat, berättar polisens presstalesman Peter Adlersson för Fria Tider under söndagsmorgonen.

– Det är inga nya gripna i ärendet. Det jobbas intensivt naturligtvis. Det är rikslarm efter den här mannen och det är mycket spaning.

Rikslarmet utfärdades i fredags, när Osman varit på fri fot i tre dagar.

– Det innebär att det går ut ett larm till alla polisregioner och alla poliser ska ha koll på att den här mannen är efterlyst och man har bilder och så med sig, förklarar Adlersson.

– Förr eller senare kommer han att gripas, frågan är hur lång tid det tar.

Abdirizak Abdimalek Osman dömdes 2018 till tre års sluten ungdomsvård för ett uppmärksammat mord på en pizzeria i Stockholmsförorten Rinkeby det året. Han var vid mordtillfället endast 16 år gammal.

Den 18-årige somaliern dömdes i tingsrätten även för narkotikabrott och grovt vapenbrott, men det grova vapenbrottet friades han senare för av hovrätten. Abdirizak Abdimalek Osman är i ett separat mål dessutom dömd för försök till grov stöld och ringa narkotikabrott.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.