Jakten på Osman
Abdirizak Osman (t.v) fritogs i tisdags. 18-åringen (t.h) är häktad för främjande av flykt.

Två män häktade för fritagning av mördare

Publicerad 27 juli 2020 kl 16.48

Inrikes. Två män, 20 och 18 år gamla, häktades igår misstänkta för inblandning i fritagningen av morddömde Abdirizak Osman i tisdags. Det framgår av handlingar från Varbergs tingsrätt.

Gilla artikeln på Facebook

De två männen är på sannolika skäl misstänkta för främjande av flykt i samband med fritagningen av den 18-årige mördaren i Kungsbacka i tisdags.

Åklagaren har fått tillstånd av domstolen att belägga båda männen med restriktioner. Det innebär att deras rättigheter att ha kontakt med omvärlden under sin tid som häktade blir starkt begränsade för att undvika att de försöker påverka utredningen.

Till skillnad från Abdirizak Osman är de två häktade männen inte somalier. 20-åringen är född i Sverige till en svensk mamma och en colombiansk pappa. Han har inga tidigare kända domar mot sig.

18-åringen, som tidigare är dömd för brott, har sydamerikansk invandrarbakgrund. Han och hans mamma har skyddade personuppgifter.

18-åringen dömdes 2018 för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, misshandel och olovlig körning. Bland annat hotade han en polispatrull med en träpåk och misshandlade en kund i en Konsumbutik.


Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svensk boprislycka i pandemins spår

Bidragen och stödinsatserna räddar bostadsmarknaden.. SBAB bedömer att priserna kommer att stiga ytterligare i höst.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0