Jan Björklund (L).

Jan Björklund: Jag blir näthatad av högern

Publicerad 14 november 2018 kl 12.31

Inrikes. Liberalernas ledare Jan Björklund säger att han och hans parti har utsatts för en "formidabel hat- och hetskampanj" från "högerns svans", rapporterar Dagens Nyheter. Detta på grund av beslutet att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under ett anförande i riksdagen inför dagens omröstning som Jan Björklund berättade om vad han har blivit utsatt för.

– Det här är en tung dag, att rösta emot en allianskollega. Och Liberalerna och jag själv har utsatts för en formidabel hat- och hetskampanj de senaste veckorna. Inte från den moderata partiledningen, utan från den svenska högerns svans, sade han.

– Under mina 25 år i politiken har jag inte upplevt något liknande, fortsatte Björklund.

L-ledaren uppgav vidare att han redan under valrörelsen hade varit tydlig med att han inte ville ha en alliansregering "på SD:s nåder".

Enligt DN har Liberalerna tagit emot "hets och hot" via sociala medier, mejl och brev. Partiet vill dock inte svara på om några hot har polisanmälts.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0