Jan Guillou.

Jan Guillou krävs på 360.000 av Skatteverket

Publicerad 13 januari 2020 kl 19.42

Inrikes. Vänsterprofilen Jan Guillou, 75, krävs nu på drygt 360.000 kronor i skatt och skattetillägg av Skatteverket, rapporterar Dagens Industri.

Gilla artikeln på Facebook

Skatteverket anser att Jan Guillou tillbringar så pass mycket tid i sin författarbostad på Barkö i Roslagen att den ska räknas som en permanentbostad, vid sidan av vänsterprofilens våning på exklusiva Östermalm i Stockholm.

"Bolagets fastighet är utrustad som en permanentbostad med åretruntstandard. Skatteverket anser att du spenderar så pass stor del av din tid i bolagets hus så att den får karaktären av en permanentbostad. Förmånen ska därför beräknas enligt reglerna för permanentbostäder", skriver myndigheten i beslutet.

Guillou har förgäves försökt invända att bostaden snarare är en "författarverkstad fullt jämförbar med ett krukmakeri eller en smedja".

Tilll Expressen säger 75-åringen att han anser det vara "en gränslös förolämpning" att säga att han inte bedriver arbete i stugan utan att det istället kallas för fritidsverksamhet.


Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0