Den dömde (infälld i bild).

"Håll käften, din hora": Våldtog flicka i skolskrubb – får halva minimistraffet

Publicerad 15 mars 2021 kl 17.07

Lag & Rätt. Afrikanen dök upp på en fritidsgård för högstadieelever där han slet med sig en flicka in i en skrubb och brutalt våldtog henne – medan han förklarade att hon var en "hora" som skulle "hålla käften". När tingsrätten lagt på alla straffrabatter får afrikanen till slut avtjäna ett fängelsestraff på åtta månader.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 10 januari i år som det hälls en fest på Tallbohovskolans fritidsgård i Jakobsberg utanför Stockholm. Det rör sig om en skola som arbetar intensivt med att stärka elevernas antirasistiska "värdegrund" och "tolerans" mot tredje världen-invandrare.

Tonårsflickan kom till festen med sina väninnor. Då upptäckte där att en afrikansk man strök omkring i lokalen och försökte prata med olika flickor, men att han fick kalla handen av alla.

När afrikanen kom fram till henne svarade hon på hans frågor men tyckte att han var jobbig. Hon fick då hjälp av en väninna som förklarade för afrikanen att flickan "inte gillade mörkhyade personer". Till slut lämnade han dem ifred.

När flickan sedan skulle leta efter sin väninna och åka hem erbjöd sig afrikanen att "hjälpa" henne att leta. Han pekade på ett rum som visade sig vara öppet. När hon tände lampan för att se om hennes väninna var där inne tog afrikanen tag i hennes kind så att hon tappade balansen och snubblade in i rummet. När hon frågade "vad gör du?" svarade afrikanen:

– Håll käften, din hora.

Sedan låste han dörren bakom henne och släckte. Han tog ett stryptag med ena handen runt hennes hals och började ta på hennes bröst och rumpa med den andra handen. Hon fick svårt att andas och ont i halsen och försökte knuffa bort honom. När hon sade "vad gör du, jag vill inte" svarade han bara "håll käften" igen och när hon puttade honom gav han henne två örfilar med sin högra hand.

Afrikanen tog tag i hennes armar, kastade ner henne på soffan så att hon hamnade på rygg och drog ner hennes gylf. Han sade återigen åt henne att "hålla käft" medan han våldtog henne.

Hon hörde under våldtäkten att henens två väninnor ropade hennes namn utanför dörren och bankade på den. Men afrikanen höll för hennes mun så att hon inte kunde ropa tillbaka. Det gjorde han tills de slutade banka. Efter att han hade våldtagit henne i några minuter lyckades flickan knuffa bort afrikanen, dra upp byxorna, låsa upp dörren och springa ut från rummet.

Minimistraffet för våldtäkt är egentligen två års fängelse. Men Attunda tingsrätt tar i sin dom fasta på att afrikanen uppger sig ha varit 18 år vid brottstillfället.

Domstolen konstaterar att "visst våld använts" under våldtäkten: "men våldet har varit av relativt lindrigt slag".

"Enligt praxis brukar en reduktion för en artonåring ske med ungefär hälften. Vid långa fängelsestraff kan det därutöver ofta vara rimligt att sätta ned straffet mer än vid kortare frihetsstraff eller bötesstraff. Detta innebär att straffmätningsvärdet – med mindre avrundning neråt –motsvarar fängelse i 1 år", konstaterar tingsrätten.

På grund av det svenska systemet med två tredjedelsfrigivning innebär 1 års fängelse i själva verket 8 månaders fängelse.

Afrikanen har fått svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med rådande lagstiftning.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Nära 1.000 skjutningar i USA – på en vecka

Efter BLM-kampanjen. Svarta gängvåldet eskalerar bortom kontroll.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.