"Jimmie Åkesson inte välkommen till Forserum"

Publicerad 3 september 2012 kl 19.44

Inrikes.Nässjös kommunalråd Anders Karlsson (C) uppmanar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att inte besöka Forserum på tisdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Flera Forserumsbor har hört av sig till Sverigedemokraterna och bett att Åkesson ska besöka orten och bilda sig en egen uppfattning om situationen. Många är djupt upprörda över den mediakampanj som utmålat invånarna i Forserum som våldsamma rasister.

I ett pressmeddelande skriver kommunalrådet Anders Karlsson (C) att Åkesson bör hålla sig borta.

– I det läge vi befinner oss behöver vi lugn och ro för analyser. De åsikter som han står för i integrationsfrågor är så långt från våra egna värderingar. Det skulle bara spä på det som redan hänt, säger Anders Karlsson.

Men Sverigedemokraterna kommer inte att ställa in besöket, som varit inplanerat under en längre tid och ska äga rum på tisdagen.

- Det är inte helt klart vad vi kommer att kunna göra där, det är fortfarande många lösa trådar. Men såvitt jag förstår har vi i alla fall ett besök hos polisen inbokat. Och så hoppas vi att kunna träffa Somaliska föreningen, vår egen partiavdelning och skolfolk och andra delar av samhället, säger Jimmie Åkesson till TT.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0