Landsdagarna 2019

Jimmie Åkesson: "Sverige är fullt" – dags för återvandring

Publicerad 23 november 2019 kl 13.26

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson höll ett självsäkert och triumferande tal under landsdagarna på lördagen. Samtidigt gick han till hård attack mot regeringen.
– Skamligt!, sade Jimmie Åkesson åt Stefan Löfven (S).

Gilla artikeln på Facebook

Det var en segerviss Jimmie Åkesson som talade på partiets landsdagar i Örebro.

Han konstaterade bland annat att Sverigedemokraterna numera är landets största parti.

– Låt oss ändå njuta av detta en stund. Ta in känslan. Sveriges största parti. Den såg Stefan Löfven inte komma, sade SD-ledaren.

Partiledaren lyfte också självsäkert fram den ursäkt som Moderaternas Ulf Kristersson tidigare i veckan riktade till de invandringskritiker som hans parti under åren hjälpt till att begabba och förstöra livet för.

– Den ursäkt som moderatledaren, om än lite halvhjärtat, nu levererat tycker jag att vi alla kan ta åt oss, alldeles oavsett om den var riktad enbart till utfrysta moderater eller till alla oss andra som år efter år tvingats ta skydd från den ena hatiska attacken efter den andra. Det satt långt inne, men har man haft så fel att man orsakat så många människor sådan skada då ska man be om ursäkt. Och det är bättre att erkänna och be om förlåtelse under galgen än inte alls, fortsatte han.

Någon liknande ursäkt från Stefan Löfven förväntar han sig dock inte, och vill heller inte ha. Löfven borde bara avgå, enligt SD-ledaren. Så katastrofalt dåligt anser han statsministern vara.

Jimmie Åkesson klargjorde också att det inte är sverigedemokrater eller andra invandringskritiker som bär ansvaret för samhällsförfallet i Sverige. Men hans parti är ändå redo att ge lösningar på problemet.

Det går att bygga upp Sverige igen, är han övertygad om. Men då måste det till en återvandring och en helt annan invandringspolitik. Det är där grundproblemet ligger, menar han.

– För att överhuvudtaget ha möjlighet att reparera all skada som redan är gjord är ett det en nödvändighet att asyl- och anhöriginvandringen kommer ner till ett absolut minimum. Enkelt uttryckt: Det måste vara fler som återvandrar än som invandrar. Vi måste sända ut signalen att Sverige är fullt och kommer så att vara under överskådlig tid. Det är en grundförutsättning. Lyckas vi inte med detta, kommer problemen bara att fortsätta växa, och konsekvenserna blir ännu värre.

Dessutom måste det börjas ställa hårda krav på invandrare igen. Krav på egen försörjning och anpassning till Sverige och svenska normer. Personer som kommer hit måste förstå att de kommit till ett nytt land och inte kan fortsätta leva som i sitt hemland, förklarade Åkesson. Enligt partiledaren finns det inget som helst utrymme för kompromisser kring detta.

Sedan gick han till tydliga attacker mot statsministern, vars mark nu gungar kraftigt, enligt Sverigedemokraternas ledare. När SD får verklig makt, kommer Sverige förändras, försäkrade han.

– Jag är ledsen Stefan Löfven, men dina meningslösa integrationsprojekt som inte medfört annat än bortkastade miljarder kommer att hamna i papperskorgen. Jag är ledsen Stefan Löfven, men din idé om att Sverige ska fungera som en bankomat åt världens alla länder kommer att förkastas. Svenska skattebetalare, våra egna äldre, våra egna sjuka, våra egna löntagare och inte minst våra egna barn och unga kommer före. Vi sätter våra egna medborgares intressen främst alla dagar i veckan! Bara det faktum att en irakisk försvarsminister alltså lyckas bli sjukskriven i Sverige men inte den med dödlig cancer, det säger en hel del om Stefan Löfvens så kallade "humanistiska stormakt". Skamligt!, dundrade Jimmie Åkesson i slutet av talet.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

Familjeveckan kan kosta mer än polisen

Notan kan bli 33 miljarder.. "Provocerande" att inte lägga pengarna på att bekämpa gängbrottslighet istället, enligt M.0 

Svenska västkusten allt mer drabbad av ilandflutet skräp

Tredje världen dumpar allt möjligt i vattnet.. Nu flyter plastföremål i land i Sverige i en "oacceptabel" utsträckning.0 

Vetenskap

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Studenter grävde fram krigare från järnåldern . Oväntade fyndet på Gotland.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0