Känd åklagare blir SD-politiker – "Jag har delat samma syn rätt länge"

Publicerad 22 februari 2018 kl 19.16

Inrikes. Ingvar Wennersten, som beskrivs som en av södra Sveriges mest kända åklagare, blir nu politiker för Sverigedemokraterna. Han kandiderar på plats sju på SD:s lista inför kommunalvalet i Skurup i höst, skriver Ystads Allehanda.

Gilla artikeln på Facebook

Ingvar Wennersten, 68, har bland annat varit kammaråklagare, distriktsåklagare i Ystad samt specialiserad miljöåklagare. Längre tillbaka i livet har han även varit polis och ambulansförare.

Nu blir han aktiv politiker i Sverigedemokraterna och kommer kandidera till Skurups fullmäktige för partiet i höstens val.

Chansen att han kommer in är stor, eftersom partiet redan har nio mandat i fullmäktige och han står på plats sju på listan.

– Jag delar deras partiprogram och har haft samma syn som SD ganska länge. De andra partierna har i dag antagit de synpunkter som SD alltid har haft, säger Ingvar Wennersten till Ystdads Allehanda.

Enligt Wennersten står nu alla övriga partier på samma sida som SD i invandringsfrågan. Och det är inte Sverigedemokraternas fel att invandringen gått över styr, påpekar han, eftersom partiet hela tiden försökt stoppa den utveckling som de andra partierna drivit på.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0