Trion som jagas för bedrägerierna.

Känner du igen bedragarna?

Publicerad 1 april 2024 kl 09.56

Efterlyst. Polisen har, i samarbete med "Efterlyst" i TV3, gått ut med en bild på tre personer som jagas för bedrägerier.

Dela artikeln

Under kvällen den 16 januari inträffade en ovanlig händelse i elektronikbutiken Power i Västra Frölunda i Göteborg.

Två män och en kvinna dök upp och valde ut en vara att köpa. När de kom till kassan för att betala med kontanter ångrade de sig dock snabbt och ville returnera produkten. Kassörskan började processen för återbetalning, men trion hade en särskild önskan – de ville inte ha tillbaka samma sedlar som de hade betalat med. Istället begärde de att få växla till andra sedelvalörer.

Det som sedan följde var en snårig process med pengar som växlades fram och tillbaka i syfte att förvilla kassörskan. Genom denna metod lyckades bedragarna lura till sig en större summa pengar än de ursprungligen lagt ut.

Detta är bara ett av ett antal liknande bedrägerier som har rapporterats inom Västra Götaland på senare tid. Enligt polisen är det samma grupp som ligger bakom åtminstone majoriteten av dessa brott.

Om du känner igen personerna på bilden eller har någon information som kan vara till hjälp i utredningen, kontakta polisen eller Efterlyst på 08-702 00 90.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.