Polisen delgav en AfS-medlem misstanke om hets mot folkgrupp för banderollen "Återvandring nu!". Utredningen lades ned...

Publicerat av Alternativ för Sverige Lördag 23 januari 2021

Kasselstrand polisanmäler polisen

Publicerad 23 januari 2021 kl 13.51

Inrikes. Alternativ för Sveriges ordförande Gustav Kasselstrand har nu polisanmält polisen i Kalmar för falsk tillvitelse och tjänstefel, sedan två poliser upprättat en polisanmälan om hets mot folkgrupp mot partiet.
– Jag polisanmäler polisen, säger partiledaren.

Gilla artikeln på Facebook

Partiledaren för Alternativ för Sverige, Gustav Kasselstrand, väljer nu att polisanmäla polisen i Kalmar.

Anledningen är, säger Kasselstrand, en okynnesanmälan om hets mot folkgrupp riktad mot partiet.

Enligt Kasselstrand handlar det om falsk tillvitelse, ett brott en person gör sig skyldig till om denne utan riktiga grunder polisanmäler någon annan.

Bakgrunden är att två medlemmar i Alternativ för Sverige i tisdags satte upp en banderoll med budskapet "Återvandring nu!" på en cykelbro i centrala Kalmar.

Efter två timmar plockade medlemmarna ned banderollen. I samma stund anlände en polisbil, skriver partiet på sin hemsida:

"Två poliser gick fram till AFS-medlemmarna och frågade vad de höll på med. Medlemmarna förklarade att aktioner som denna är ett sätt för partiet att synas eftersom vi som ett nytt oppositionsparti nästan alltid förbjuds att köpa reklam i de stora medierna eller att få annan publicitet där. Polisen ville veta identitet på medlemmarna och frågade vad de arbetade med till vardags. Polisen ville veta identitet på medlemmarna och frågade vad de arbetade med till vardags."

Sedan meddelade poliserna att "det finns folk som kan uppfatta banderollen som kränkande" och upprättade en anmälan om olaga affischering samt hets mot folkgrupp.

Polisen har "helt utan grund anmält en AFS-medlem för hets mot folkgrupp", hävdar partiet på Facebook.

Medlemmen delgavs misstanke, men sedan lades utredningen ned.

– Jag polisanmäler polisen för att helt utan saklig grund ha upprättat en polisanmälan och delgivit misstanke om hets mot folkgrupp mot en av våra medlemmar. Jag anmäler detta då det borde ha varit fullständigt uppenbart för Kalmarpolisen att detta inte var hets mot folkgrupp men ändå valde att anmäla. Det kan möjligen vara tjänstefel också, det får ni utreda, säger Gustav Kasselstrand när han ringer polisen.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur