Åkesson: Utvisa alla grovt kriminella utlänningar

Publicerad 13 juli 2018 kl 19.53

Startsidan. I en debattartikel i Aftonbladet konstaterar SD-ledaren Jimmie Åkesson att invandrare ligger bakom att våldsbrotten ökar och att en fällande dom måste leda till omedelbar utvisning. Internationella avtal, konventioner eller svensk anknytning ska inte vara skäl till att få stanna.

Gilla artikeln på Facebook

Jimmie Åkessons analys är att det ökande våldet i samhället och den därav följande otryggheten beror på en alltför omfattande invandring. Ett viktigt steg att ta för att återupprätta tryggheten blir därför att se till att kriminella utlänningar inte får möjlighet att stanna i Sverige. Idag får fyra av fem utländska våldtäktsmän samt nästan varann utländsk mördare stanna.

Han underbygger denna argumentation moraliskt med att samhället alltför ofta idag ser till gärningsmannens perspektiv istället för till brottsoffrets. Har man blivit utsatt för ett grovt brott av en utlänning ska man dels känna samhällets stöd, men det är även orimligt att man ska behöva springa på förövaren på gatan i Sverige igen.

För att garantera brottsoffren upprättelse kräver Jimmie Åkesson att utländska medborgare som fälls för grova vålds- eller sexualbrott döms till livstids utvisning utöver fängelsestraff. Skulle gärningsmannens hemland försvåra processen kan indraget bistånd, frysta tillgångar samt sanktioner bli aktuella som påtryckningsverktyg.

Att man eventuellt måst omförhandla eller bortse från internationella konventioner för att kunna genomföra denna typ av rättskipning anser Jimmie Åkesson ligga helt i linje med den allmänna rättsuppfattningen.


Nyheter från förstasidan

M, KD och V överens om mer skattepengar till välfärden

Beslutet: Spendera 7,5 miljarder skattekronor. Så mycket ska statsbidragen skena under 2020, har partierna beslutat.0 

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Startsidan

Även vargar kan apportera bollar

"När jag såg den första vargvalpen hämta bollen fick jag bokstavligen gåshud.". Förmågan troddes ha uppstod hos hundar först efter att människor tämjt dem.0 

Riksrevisionen slår till. Nämnden har sedan tidigare kritiserats för att vara vänstervriden i sina bedömningar.0 

Vetenskap

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Forskare: Barn känner smärta när de aborteras. Nya studier omkullkastar argument för abort.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0