KAN BERIKA: Kontroversiella Sularpsfarmen utanför Lund utreds för skattebrott samtidigt som man erhåller stora mängder skattemedel på att driva ett lukrativt boende för ensamkommande flyktingbarn. Ny hyllar Jimmie Åkesson verksamheten, som han menar "kan berika" Sverige.

Åkessons hyllning till asylentreprenörerna: "Kulturutbyte kan berika"

Publicerad 26 februari 2016 kl 14.37

Inrikes. Under ett besök på asylboendet Sularpsfarmen i Lund valde SD-ledaren Jim­mie Åkesson att berömma de skattefinansierade personerna bakom verksamheten. Enligt Åkesson visar boendet att det går att starta ett framgångs­rikt fö­re­tag på landet, skriver SKD.se.
– Kul­tur­ut­by­te kan be­rika, säger Jimmie Åkesson till tidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Sularpsfarmen öppnade som utflyktsmål utanför lund 2014 och gårdens ägare Nabil Fakhro, som själv är invandrare från Mellanöstern, tecknade nyligen ett lukrativt hyresavtal med Lunds kommun som innebär att gården ska bli ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

Trots att verksamheten är helt skattefinansierad och väntas leda till stora vinster för Fakhro försökte den turkiske entreprenören få det att låta som att det var någon sorts välgörenhet han sysslade med.

– Vi kan nog ge de här ungdomarna en bra start i Sverige och en tro på sig själva. I vår familj har vi slitit och tidvis varit i behov av samhällets stöd vilket har lett till att vi nu är fullt integrerade i det svenska samhället. Det här är vårt sätt att ge tillbaka till de som behöver hjälp, sade Nabil Fakhro i ett pressmeddelande i samband med att det lukrativa kontraktets slöts.

Bara ett halvår senare genomförde Skatteverket en razzia mot farmen, som misstänks ha begått skattebrott. Bloggaren Petterssons har publicerat förvaltningsrättens beslut om husrannsakan mot Nabil Fakhro här.

"Kan berika"
Men nu får alltså Fakh­ro och hans skattefinansierade verksamhet oväntad draghjälp av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Enligt SD-ledaren är verksamheten nämligen ett "lyc­kat ex­em­pel på in­teg­ra­tion i det svenska sam­häl­let", skriver Skånska Dagbladet.

Dessutom framhåller Åkesson, som besökte farmen i torsdags, att den kan fungera som ett bra exempel på hur man – med hjälp av offentliga medel – kan integrera svenskar med invandrare.

– Det an­dra är att Sularpsfarmen visar på en väg fram­åt. Fö­re­taget blir en del av det svenska/skånska sam­ti­digt som äga­rna tar med sig nå­got från sin ur­sprungs­kul­tur. Kul­tur­ut­by­te kan be­rika istäl­let för att vi lever seg­re­gerade, sade Jim­mie Åkesson.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor M-enighet om ny linje

Stämman avslutad. Ska locka 150.000 S-väljare med hårdare tag mot gängen och minskad invandring.0 

Ekonominyheter

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Mer från Inrikes

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

DN publicerade falsk artikel om utvisning

Beskrev oseriös anställning som "en liten miss".. Mörkade viktiga omständigheter när illegal familj utvisas ur Sverige.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0