Åkessons svar till Löfven: Du har lett Sverige till ökad splittring och våld

Publicerad 21 januari 2019 kl 16.26

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte särskilt glad över den nya regeringen. Han varnar för att dess invandringspolitik kan leda till en "katastrof" för Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Stefan Löfven inledde sin regeringsförklaring på måndagen med att likna Sverigedemokraterna vid "antidemokratiska" krafter.

– Runtom i Europa breder högerextrema rörelser ut sig. I flera länder har krafter med en antidemokratisk agenda nått ända fram till regeringsmakten. Men i Sverige står vi upp för människors lika värde. Vi väljer en annan väg, sade han.

På sin Facebook har SD-ledaren Jimmie Åkesson särskilt reagerat på Löfvens formulering om "en annan väg".

Han håller inte alls med om att den vägen varit positiv.

"Löfvens väg har hittills lett oss mot ökad splittring, våld och fördubblade vårdköer. Bevare oss för Löfvens väg", skriver Åkesson.

Han menar också att risken nu är stor att Sverige återgår till den liberala invandringspolitik som rådde under Fredrik Reinfeldt, och att den nya regeringen, som kommer införa en ökad anhöriginvandring med tusentals personer, kan komma att bli en ren katastrof för landet.

– Vi återgår till något som mer liknar det vi hade före den totala katastrofen 2015, och den migrationspolitik som rådde under Fredrik Reinfeldts tid. Det innebar en katastrof för Sverige. Jag är rädd att vi hamnar där igen, säger han till SR Ekot.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0