Åkessons svar till Löfven: Du har lett Sverige till ökad splittring och våld

Publicerad 21 januari 2019 kl 16.26

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte särskilt glad över den nya regeringen. Han varnar för att dess invandringspolitik kan leda till en "katastrof" för Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Stefan Löfven inledde sin regeringsförklaring på måndagen med att likna Sverigedemokraterna vid "antidemokratiska" krafter.

– Runtom i Europa breder högerextrema rörelser ut sig. I flera länder har krafter med en antidemokratisk agenda nått ända fram till regeringsmakten. Men i Sverige står vi upp för människors lika värde. Vi väljer en annan väg, sade han.

På sin Facebook har SD-ledaren Jimmie Åkesson särskilt reagerat på Löfvens formulering om "en annan väg".

Han håller inte alls med om att den vägen varit positiv.

"Löfvens väg har hittills lett oss mot ökad splittring, våld och fördubblade vårdköer. Bevare oss för Löfvens väg", skriver Åkesson.

Han menar också att risken nu är stor att Sverige återgår till den liberala invandringspolitik som rådde under Fredrik Reinfeldt, och att den nya regeringen, som kommer införa en ökad anhöriginvandring med tusentals personer, kan komma att bli en ren katastrof för landet.

– Vi återgår till något som mer liknar det vi hade före den totala katastrofen 2015, och den migrationspolitik som rådde under Fredrik Reinfeldts tid. Det innebar en katastrof för Sverige. Jag är rädd att vi hamnar där igen, säger han till SR Ekot.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Google stryper trafiken till Trump-vänliga sajter inför valet

Anklagas för storskalig valpåverkan. Även Fria Tider och Samhällsnytt har hamnat på sökjättens censurlista.0 

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0