Knivmorden på Ikea
Jimmie Åkesson (SD).

Åkesson: "Vi får aldrig vänja oss vid den här sortens fasansfulla dåd"

Publicerad 12 augusti 2015 kl 21.47

Inrikes. Som en av få framträdande politiker går Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson nu ut och kommenterar måndagens dubbelmord på Ikea.

Gilla artikeln på Facebook

I ett uttalande som publicerats på Sverigedemokraternas hemsida säger Åkesson att dådet är en "tragedi som kommer att sätta sina spår".

– Vi behöver tid att sörja och att bearbeta det som skett, säger han.

SD-ledaren fortsätter:

Vi får aldrig vänja oss vid den här sortens fasansfulla dåd. Just nu går mina tankar till den familj som drabbats hårdast av alla. Jag vill inte spekulera kring vad som har hänt utan hoppas att polisen gör allt de kan för att reda ut brottet, och att de som sedan döms får kännbara straff.

Åkessons rival, statsminister Stefan Löfven har däremot valt att inte officiellt uttala sig om det bestialiska dubbelmordet. Annat lät det när Dawa-moskén i Eskilstuna brann ner under juldagen förra året. Då fördömde såväl Löfven som en lång rad av hans ministrar det påstådda attentatet i starkast möjliga ordalag.

– Det är avskyvärt, ett avskyvärt dåd, sade statsministern.

Några månader senare visade det sig dock att branden, möjligen genom en olyckshändelse, hade startats inne i moskén av muslimerna själva.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0