Arkivbild.

Kinas köttmarknader öppna igen – fortsätter sälja fladdermöss

Publicerad 29 mars 2020 kl 14.47

Utrikes. Efter att Kina förklarat coronaviruset besegrat i landet har djurmarknader av samma typ som i Wuhan, där smittan uppstod, börjat öppna igen. Där säljs fortfarande kinesiska delikatesser som fladdermöss, skorpioner, hundar och katter, skriver Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Samtidigt som tusentals européer nu dagligen dör av det kinesiska viruset har Kina själva nu börjat lätta på sina restriktioner.

"Kommer de någonsin att lära sig?" frågar sig den brittiska tidningen Daily Mail, som publicerar bilder från en inomhusmarknad i Guilin i sydvästra Kina.

Så här beskrivs scenerna som nu åter utspelas på olika håll i Kina:

"Skräckslagna hundar och katter inpressade i rostiga burar. Fladdermöss och skorpioner som saluförs som traditionell medicin. Kaniner och ankor som slaktas och flås sida vid sida på ett stengolv täckt med blod, smuts och djurrester."

Tusentals kineser hade på lördagen flockats till marknaden för att ta del av delikatesserna, enligt Daily Mail.

Kina firar nämligen sin "seger" över coronaviruset med att återigen börja öppna sina djurmarknader, som även tidigare varit globala smitthärdar för olika virus. Några åtgärder för att förbättra hygienen har uppenbarligen inte vidtagits, enligt Daily Mail.

En av tidningens korrespondenter, som besökt en marknad i Dongguan i södra Kina, säger att marknaderna sköts på "exakt samma sätt" som före coronautbrottet.

– Den enda skillnaden är att säkerhetsvakter nu försöker hindra folk från att ta bilder, vilket aldrig skulle ha hänt tidigare.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0