Kineser arbetar 8,66 timmar om dagen

Publicerad 29 april 2012 kl 15.58

Utrikes.Kinesiska anställda arbetar i genomsnitt 8,66 timmar per dag och tillbringar 0,96 timmar på vägen, enligt en nyligengjord undersökning.

Gilla artikeln på Facebook

Undersökningen genomfördes under 2012 av bland andra Beijing University och omfattar mer än 30.000 svarande i 28 städer, skriver China Daily.

Den visar också att den genomsnittlige kinesiske arbetaren sover 7,33 timmar per dag, samt spenderar 7,05 timmar på andra aktiviteter.

Guangzhou toppar listan i den dagliga arbetstiden med 9.02 timmar. Hangzhou, Shanghai och Shenzhen följer med 8,5 timmar. Peking rankas i mitten med 8.68 timmar.

Hur mycket av arbetstiden som läggs på faktiskt arbete framgår inte av undersökningen. I en kommentar till artikeln skriver en anonym kommentator:

"9 timmar per dag är inte så mycket med tanke på att de flesta sitter på QQ eller Weibo hela dagarna. Effektivitet är det som räknas, och effektivitet är vad kineserna saknar."

QQ är ett kinesiskt chatprogram och Weibo är en Twitterliknande tjänst.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0