Kinesisk skola förbjuder campusromantik

Publicerad 29 april 2012 kl 23.08

Utrikes.En högstadieskola i östra Kina har utfärdat en kontroversiell lista med regler som syftar till att förhindra tonårsförälskelse bland sina studenter.

Gilla artikeln på Facebook

I listan förbjuder Yueqing Yucai-skolan i östra Kina bland annat ungdomar av motsatt kön att prata ensamma i avskilda områden och från att ge varandra dyra presenter. Att hålla händer och att krama och kyssas blir strängt förbjudet, och pojkar och flickor får inte ens gå sida vid sida på skolgården, skriver China Daily.

"Vi hoppas att våra elever kan uppföra sig rationellt och återhållsamt när det gäller kärlek, så att de helt och hållet kan ägna sig åt sina studier," står det i listan.

Tillkännagivandet varnade även för att kärlek i tidig ålder stör de akademiska studierna och kan orsaka fysiska och psykiska skador. En elev som bryter mot reglerna kommer att straffas, och föräldrarna kommer att informeras.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0