Henry Kissinger.

Kissinger: Ukraina måste gå med på Rysslands krav

Publicerad 25 maj 2022 kl 08.56

Utrikes. Det amerikanska etablissemangets utrikespolitiska guru Henry Kissinger, 98, vill nu se ett snabbt slut på Ukrainakriget genom att Kiev går med på att avträda delar av sitt territorium till Ryssland. Annars väntar en katastrof, enligt Kissinger.

Dela artikeln

Henry Kissinger kom med rekommendationen under det pågående globalistmötet Världsekonomiskt forum i Davos, skriver The Telegraph.

Den tidigare amerikanske utrikesministern, känd för sin realpolitik under kalla kriget, vill se ett snabbt slut på kriget i Ukraina. Om förhandlingarna inte återupptas och den fientliga hållningen mot Ryssland stärks kan det få katastrofala konselvenser för den europeiska säkerhetssituationen under lång tid framöver, enligt 98-åringen.

Västsidan bör i förhandlingarna eftersträva att återgå till den situation som rådde före kriget, sade Henry Kissinger. Om krigets drivs längre än så, med målet att krossa ryssarna, så kommer det inte längre "handla om Ukrainas frihet utan om ett nytt krig mot själva Ryssland".

98-åringen underströk att Ryssland har varit en viktig del av Europa i 400 år och fungerat som en garant för den europeiska maktbalansen vid kritiska tidpunkter. Om ledare i västvärlden agerar kortsiktigt nu så riskerar de att driva in Ryssland i en permanent allians med Kina, sade Henry Kissinger.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.