Kh-67/CC-BY-NC-ND

Klart för åtal mot Thomas Mattsson

Publicerad 31 mars 2014 kl 20.34

Inrikes.På måndagen passerade det insamlade beloppet till Fria Tiders rättsfond en halv miljon kronor. Därmed står det klart att tidningen Expressens 42-årige chefredaktör Thomas Mattsson kommer att åtalas för förtal.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt rör det sig om tusentals personer som har donerat mellan 5:- och 10 000 kronor, vilket blev totalt 511 000 kronor i insamlade medel. Den största delen består av många små eller mycket små donationer, ofta från ungdomar eller pensionärer.

“Satte just in en hundring, trots miserabel ekonomi. Hellre nudlar än diktatur", sammanfattar en läsare i Fria Tiders kommentarsfält.

Betydande belopp har kommit in från Norge, Finland och Danmark. I dessa länder finns även journalister och kulturpersonligheter bland bidragsgivarna.

Fria Tiders chefredaktör vill rikta ett varmt tack till alla som har donerat till insamlingen.

– Det här visar att det faktiskt finns en gräns för vad den svenska allmänheten är beredd att tolerera från överhetens sida. När den största mediekoncernen ägnar sig åt att jaga invandrings­kritiska pensionärer med tv-team så har man uppenbarligen passerat denna gräns och då är det positivt att konsekvenserna blir så kännbara som möjligt, säger Widar Nord.

Pengarna kommer nu att göras tillgängliga för en av de uthängda privatpersonerna.

– Vi har prioriterat det fall som ser ut att ha bäst förutsättningar att resultera i en fällande dom. I övrigt vill jag låta målsäganden och den advokatbyrå som tar sig an det här ärendet själva välja i vilken utsträckning information kommuniceras ut. Men självklart kommer vi att bevaka den här rättegången noga och återkomma med löpande rapportering om vad som händer, avslutar Widar Nord.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0