Klart: KD säger ja till ökad invandring

Publicerad 13 juni 2019 kl 13.42

Inrikes. Socialförsäkringsutskottets majoritet säger nu ja till regeringens generösare regler för anhöriginvandring. Bara SD och M protesterar, uppger TT.

Gilla artikeln på Facebook

Regeringens förslag om generösare regler för familjeåterförening för invandrare, som befaras skapa en ny invandringsvåg till Sverige, har nu stöd av en majoritet i Socialförsäkringsutskottet.

Bara Sverigedemokraterna och Moderaterna sade nej.

Maria Malmer Stenergard, ordförande i utskottet och Moderaternas talesperson i invandringsfrågor, säger till TT att det är fel att öka invandringen ännu mer när landet befinner sig i ett så pass "allvarligt läge" som det gör, med vilket hon menar den usla "integrationen".

Det innebär att det är regeringspartierna, Centerpartiet, Liberalerna men även Kristdemokraterna som nu säger ja till mer massinvandring.

Men Kristdemokraterna stödjer inte bara rätten till familjeåterförening, utan öppnar också för nya asylskäl, en ny "humanitär skyddsgrund", för så kallat särskilt utsatta asylsökare. Denna fråga ska nu utredas.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0