"Idrottsminister" Amanda Lind, Miljöpartiet.

Klartecken för tävlingsidrott utan publik

Publicerad 29 maj 2020 kl 11.08

Inrikes. Från och med den 14 juni kommer idrott utan publik att vara tillåtet. Beslutet gäller för alla idrotter, på alla nivåer, på både dam- och herrsidan under förutsättning att det sker utomhus och i enlighet med restriktionerna kring offentliga tillställningar, skriver regeringen på sin hemsida idag.

Gilla artikeln på Facebook

Löfvenregeringen meddelar idag att tävlingsidrott kommer vara tillåtet i landet igen från och med den 14 juni. Men utan publik.

Därmed väntas herrarnas fotbollsallsvenska och damallsvenskan starta den 14 juni respektive den 27 juni.

Men regeringen är tydlig med att detta inte innebär lättnader i andra restriktioner.

– Beskedet om att tillåta idrott ska inte ses som att vi nu snabbt rullar tillbaka alla restriktioner. Vi är fortfarande i ett allvarligt läge utifrån ett smittskyddsperspektiv. Förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 deltagare består och det kommer inte heller vara möjligt att samlas på sportbarer, pubar eller restauranger i större utsträckning än vad som gäller idag. Sverige har valt en uthållig strategi för att möta krisen och att tillåta idrott under vissa omständigheter är en del i att strategin ska vara långsiktig, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).

– Detta innebär ett stort ansvar för såväl arrangörer av matcher som för supportrar att fortsätta hålla social distans i samband med tävlingar och matcher. Idrottsrörelsen har varit tydlig med att man är redo att ta det ansvaret, och ju mer vi minskar smittspridningen nu desto snabbare kan vi hamna i ett läge där matcher och tävlingar också kan hållas inför publik, fortsätter idrottsminister Amanda Lind (MP).


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

Kriget är slut – nu ska de hem. Danska S-regeringen beordrar sitt migrationsverk att ompröva redan fattade asylbeslut.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0