Här går Klimat-Gretas livvakt till attack mot kanadensiska journalisten.

Klimat-Gretas livvakter attackerade journalist i Stockholm

Scrolla ner för video

Publicerad 26 januari 2020 kl 15.36

Inrikes. När en kanadensisk journalist försökte ställa kritiska frågor till Greta Thunberg i Stockholm blev han slagen, knuffad och hotad av Gretas livvakter.

Gilla artikeln på Facebook

Under arbetet med dokumentären "Greta Inc." besökte journalisten Keean Bexte från kanadensiska Rebel News nyligen Stockholm för att intervjua Greta Thunberg.

Bexte ville bland annat ställa frågor till Greta om PR-experten och klimatentreprenören Ingmar Rentzhog som påstås ha stött på Greta av en slump när hon "klimatstrejkade" utanför riksdagshuset i Stockholm. Bexte menar att Gretas "strejk" i själva verket arrangerades av kapitalstarka aktörer som har ett intresse av att driva på den tilltagande klimathysterin.

Men när Bexte försökte nå fram till Greta för att ställa frågor utsattes han för en brysk behandling av Gretas svenska livvakter. De krävde att Bexte skulle legitimera sig och påstod att det var olagligt att han befann sig på platsen.

När Bexte stannade kvar och fortsatte ställa frågor till Greta övergick livvakterna till handgripligheter. Två av dem knuffade Bexte flera gånger och en av dem slog honom i magen. Attacken fångades på film och visas i Rebel News dokumentär som släpptes på Youtube i förrgår.

– Jag flög till Stockholm för att se Gretas så kallade "skolstrejker" själv eftersom jag inte litar på etablissemangsmedias version att hon själv sätter sin agenda. Men inom några minuter efter att jag kom till en av Gretas protester blev jag slagen i magen och bortknuffad av en civilklädd säkerhetsvakt. Två av dem hotade mig och sade åt mig att dra åt helvete, säger Bexte i en kommentar om händelsen.

Rebel News kritiska dokumentär om Greta Thunberg har setts av cirka 200 000 tittare sedan den släpptes i förrgår.

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven om corona: Kan bli aktuellt med karantäner och avspärrningar

Statsministern ser viruset som en "samhällsfara" för landet. Utesluter inte "extraordinära smittskyddsåtgärder" för att stoppa vidare spridning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Mer från Inrikes

Polisen gav Lamotte fyra livvakter och skyddsväst: "Massiv hotbild"

Kontaktades av polisens personskyddsgrupp.. Riskerade livet: "Det finns helt enkelt personer i Trollhättan som skulle döda mig om de fick chans."0 

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0