"Klimathotet"

Klimataktivister får betalt för att demonstrera

Publicerad 13 oktober 2019 kl 18.32

Utrikes. Vänsterextrema Extinction Rebellion har betalat ut miljonbelopp i "löner" på upp till 5.000 kronor i veckan åt till klimataktivister som går med på att delta i deras aktioner. Det rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

© Youtube

Mångmiljardären och bankiren Chris Hohn är en av de främsta finansiärerna bakom Extinction Rebellion.

Extinction Rebellion har nära band till Greta Thunberg och genomför bland annat vägblockader för att sprida budskapet om att allt liv på jorden inom kort kommer att utplånas på grund av "klimatförändringar".

Det välfinansierade vänsternätverkets grundare, Roger Hallam, har öppnat för att "störta regeringar" med våld och blodsspillan för att nå sitt mål.

Men hur idealistiska är verkligen personerna som ingår i Extinction Rebellion och deltar i organisationens oftast olagliga aktioner?

En granskning i brittiska Daily Mail visar att Extinction Rebellion betalar aktivister upp till motsvarande 5.000 kronor i veckan för att organisera protester. En av dem som erhållit sådan betalning är Tamsin Omond, vänsteraktivist och barnbarn till baronetten Sir Thomas Lees.

Totalt har åtminstone cirka 2,5 miljoner kronor betalats ut i liknande "löner" – och nu oroar sig klimatnätverket för att åka på en rejäl skattesmäll på motsvarande miljontals kronor, rapporterar Daily Mail. En ledamot i det brittiska parlamentet har just krävt att det brittiska skatteverket ska utreda nätverket, som väckt stark folklig ilska genom sina blockader av trafiken i centrala London.

Organisationen har dock en rad kända donatorer som säkrar verksamhetens finansiering. Bland de större bidragsgivarna till Extinction Rebellion finns popbandet Radiohead ( som skänkt cirka 3 miljoner kronor) och bankiren Chris Hohn (drygt 600.000 kronor).

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg fick uppmärksamhet i juli när hon samlade in pengar till Extinction Rebellion iklädd en AFA-tröja.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.