Kommunens PK-kupp väcker vrede

Publicerad 8 december 2015 kl 12.58

Inrikes. Karlstads kommun har skickat ut "godhetsdekaler" som man uppmanar invånarna att sätta upp på sina brevlådor för att visa att man är för fortsatt massiv invandring från tredje världen. Men tilltaget, som kostat skattebetalarna knappt en halv miljon kronor, väcker mycket hård kritik på nätet.

Gilla artikeln på Facebook

© 

Per-Samuel Nisser (M) tror på "öppenhet".

"För mig är det uppenbart att detta är för att markera bland grannarna vilka som är 'goda' och vilka som är 'onda' genom dekaler på dörren/brevlådan. Bara tanken på hur gårdsskvallret kan bli när 'Persson' inte satt upp en dekal får mig att må illa", skriver en kommuninvånare i en uppmärksammad tråd på Flashback.

Dekalerna, som pryds av budskapet "Öppenhet – ja tack!" och i ett bifogat brev understryker kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M) att "vi är världsmedborgare och det finns ingen bättre tidpunkt än nu att visa det".

Nisser ser inte problemet med att de som väljer att inte sätta upp dekalen riskerar att bli stämplade som politiskt inkorrekta.

– Nej, det är naturligtvis helt frivilligt hur man hanterar och agerar. Det är yttrandefrihet och öppenheten i den är ju också något vi värnar om. Folk får tycka och göra som de vill, säger politikern till SVT Nyheter Värmland.

Men på Flashback är det få användare som håller med i den analysen.

"Nej, inte alls vad Karlstad kommuns förhoppning är. Deras förhoppning är bara att kunna få reda på vilka personer det är i Karlstad som inte offentligt ger uttryck för detta politiskt korrekta statement", skriver en användare.

I kampanjen, som kostar 400.000 skattekronor, ingår också en hemsida där privatpersoner, föreningar och företag uppmanas visa att de står för "öppenhet".


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0