Nils Littorin.

Kommunister hoppar av – startar nytt parti utan kulturmarxism

Publicerad 19 december 2019 kl 21.39

Inrikes. Nästan hälften av Kommunistiska Partiets medlemmar i Malmö hoppar av. Istället ska de grunda ett nytt arbetarparti som inte sysslar med sådant som mångkultur, HBTQ och klimatalarmism.

Gilla artikeln på Facebook

Läkaren Nils Littorin, en välkänd kommunist som är en av avhopparna, anser att dagens vänster har blivit en del av eliten och att man idag "avfärdar arbetarklassens åsikter som främmande och problematiska".

– De förstår inte varför så många arbetare inte tycker att mångkultur, HBTQ-rörelsen och Greta Thunberg är något fantastiskt utan tror att vi befinner oss i 1930-talets Tyskland och att arbetare som röstar SD smittats av någon nazistisk sjuka, säger han till Lokaltidningen.

Littorin beskriver de kulturmarxistiska ideologierna som statliga ideologier som "trycks ned i halsen på folk".

Det nya partiet har inte fått något namn än, men enligt Nils Littorin kommer det förmodligen inte ha "kommunist" i namnet eftersom det idag är ett ord "som dragits i smutsen". Målet är att ta sig in i Malmö kommunfullmäktige år 2022.

Sverigedemokraternas fortsatt ökande stöd bland arbetarväljare har på sistone ytterligare belyst problemet med hur den etablerade vänstern idag förhåller sig till riktiga arbetare. Men frågan är en het potatis.

I måndags publicerade Ledarsidorna en uppmärksammad text av marxisten Markus Allard, som leder vänsterpopulistiska Örebropartiet. I artikeln anklagar Allard vänstern för att helt ha bytt ut sin klassbas, från arbetarklassen till parasitära bidragsfinansierade "skikt inom medelklassen".

"Skikt vars ställning i produktionen skulle kunna definieras som överflödiga för att samhällsproduktionen ska rulla. Dessa skikt tenderar att vara beroende av en stat som kan subventionera dess existens. Man lever av transfereringar från det offentliga."


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ny statistik: Var femte coronapatient på sjukhus avlider

Socialstyrelsen presenterar coronasiffror. Långa vårdtider för patienter – mediantiden 20 dygn på IVA.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus