Nils Littorin.

Kommunister hoppar av – startar nytt parti utan kulturmarxism

Publicerad 19 december 2019 kl 21.39

Inrikes. Nästan hälften av Kommunistiska Partiets medlemmar i Malmö hoppar av. Istället ska de grunda ett nytt arbetarparti som inte sysslar med sådant som mångkultur, HBTQ och klimatalarmism.

Dela artikeln

Läkaren Nils Littorin, en välkänd kommunist som är en av avhopparna, anser att dagens vänster har blivit en del av eliten och att man idag "avfärdar arbetarklassens åsikter som främmande och problematiska".

– De förstår inte varför så många arbetare inte tycker att mångkultur, HBTQ-rörelsen och Greta Thunberg är något fantastiskt utan tror att vi befinner oss i 1930-talets Tyskland och att arbetare som röstar SD smittats av någon nazistisk sjuka, säger han till Lokaltidningen.

Littorin beskriver de kulturmarxistiska ideologierna som statliga ideologier som "trycks ned i halsen på folk".

Det nya partiet har inte fått något namn än, men enligt Nils Littorin kommer det förmodligen inte ha "kommunist" i namnet eftersom det idag är ett ord "som dragits i smutsen". Målet är att ta sig in i Malmö kommunfullmäktige år 2022.

Sverigedemokraternas fortsatt ökande stöd bland arbetarväljare har på sistone ytterligare belyst problemet med hur den etablerade vänstern idag förhåller sig till riktiga arbetare. Men frågan är en het potatis.

I måndags publicerade Ledarsidorna en uppmärksammad text av marxisten Markus Allard, som leder vänsterpopulistiska Örebropartiet. I artikeln anklagar Allard vänstern för att helt ha bytt ut sin klassbas, från arbetarklassen till parasitära bidragsfinansierade "skikt inom medelklassen".

"Skikt vars ställning i produktionen skulle kunna definieras som överflödiga för att samhällsproduktionen ska rulla. Dessa skikt tenderar att vara beroende av en stat som kan subventionera dess existens. Man lever av transfereringar från det offentliga."


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Vetenskap

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Mystisk mask med jätteögon har högupplyst syn. Forskare fascineras av upptäckten.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0