"Uppdrag granskning" uppmärksammade så sent som i september "Hassans" kriminella framfart.

Körde ihjäl man under polisjakt: "Hassan", 20, var misstänkt för 221 olika brott – men ändå en fri man

Publicerad 14 januari 2020 kl 22.13

Inrikes. En man i 45-årsåldern dödades i natt när en 20-åring flydde från polisen i hög hastighet utanför Stockholm. Nu visar det sig att den gripne mannen är en ökänd kriminell som nyligen deltog i "Uppdrag granskning" – där han fick berätta om hur det kändes att ha varit misstänkt för 221 olika brott.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag ångrar inte mina brott, sade den då 19-årige "Hassan" i ett avsnitt av SVT:s "Uppdrag granskning" som sändes i september förra året.

Programmet handlade om unga kriminella som kunde fortsätta att begå brott nästan dagligen tack vare den så kallade straffrabatten för ungdomar.

"Hassan" hade vid tillfället för sändningen själv varit misstänkt för 221 olika brott. Redan som 15-åring stal han en sportbil som han sedan körde omkring med i över 200 kilometer i timmen, rapporterade SVT.

Under natten till tisdagen dödades en man i 45-årsåldern i en trafikolycka på Örbyleden i Stockholms kommun. Två andra personer skadades svårt.

Olyckan skedde i samband med en polisjakt – och den som jagades var den idag 20-årige "Hassan". Han misstänks för bland annat vållande till annans död och tillgrepp av fordon, rapporterar SVT Nyheter.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0