Bombterrorn
FÖRÖDELSE: Bomben slog ut fönster och skadade byggnaden vid korsningen Surbrunnsgatan–Tulegatan.

Kraftig bomb skakade centrala Stockholm

Publicerad 10 mars 2020 kl 02.33

Inrikes. En kraftig explosion inträffade i korsningen Surbrunnsgatan–Tulegatan i Vasastan i Stockholm strax efter midnatt. Bomben förstörde ett kafé som drivs av två kriminella invandrare hemmahörande i Mellanöstern.

Gilla artikeln på Facebook

Samtliga fönster på Café Sirap krossades, liksom fönstren på våningen ovanför. Entrén till stället totalförstördes också.

– En förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Det finns inga uppgifter om personskador, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Även under natten till lördagen krossades två fönster på kaféet, enligt polisen.

Fria Tiders granskning visar att kaféet drivs av två kriminella bröder, 20 och 26 år gamla, bosatta i Enskededalen i södra Stockholm och hemmahörande i ett land i Mellanöstern.

Båda bröderna har ett digert brottsregister. Den 26-årige mannen är dömd för bland annat försök till grovt rån medan 20-åringen har dömts för bland annat grovt narkotikabrott. För båda männen handlar det om en stor mängd brott under flera års tid, visar Fria Tiders granskning.

En läsarvideo från sekunderna efter detonationen.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Mördarduo på rymmen – släpptes på fri fot

Kunde avvika innan domen föll. "Har inte varit med om den situationen tidigare."0 

Ekonominyheter

Hyresgästföreningen-chef gjorde villaklipp

Lyxvillan snart värd 10 miljoner kronor.. Samtidigt får Pedram Kouchakpour nästan en miljon i årslön från Hyresgästföreningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.