Bombterrorn

Tre bombdåd inom loppet av några timmar

Publicerad 15 februari 2021 kl 10.07

Inrikes. Under loppet av några timmar på söndagskvällen och natten till måndag inträffade flera kraftiga bombdåd i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Under söndagskvällen och natten till måndag inträffade flera bombdåd i Sverige.

Strax efter klockan 21 började ett 20-tal bilar brinna i samband med ett bombdåd vid Jägersrovägen i Malmö. Även en garagelänga förstördes.

– Det brinner kraftigt och vi uppmanar allmänheten att undvika röken. Det är också nära bostadsbebyggelse, sade polisens presstaleskvinna Evelina Olsson till TT.

Strax innan klockan 01 i natt inträffade ytterligare ett bombdåd i Kristianstad i Skåne. Polisen skriver på sin hemsida att en "mindre explosion" inträffade vid en fastighet på Poppelvägen på Vilan, som ligger vid Gettot Charlottesborg, och att en dörr på platsen skadades. Men ett vittne som Fria Tider talat med säger något annat:

– Det var en extremt kraftig smäll som hördes flera kilometer. Det lät inte som en smällare. Det lät som en bomb i ett krig.

Klockan 01.15 larmades polisen till ett annat bombdåd i Angered i Göteborg. Där hade någon bombat ett flerfamiljshus på Bandtraktorgatan.

"Nationella bombskyddet har kallats in. Vi söker efter en eller två gärningsmän som setts lämna platsen i samband med brottet. Vi arbetar därför intensivt med efterspaning av gärningsmän samt inre spaning och utredningsarbete", skriver polisen på sin hemsida.

– Sprängladdningen var placerad precis i anslutning till ytterdörren till en av lägenheterna, säger Andreas Odén vakthavande befäl vid polisregion Väst, till SVT.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Hotade skjuta vakt som krävde vaccinpass

Ska ha fått stolpe kastad mot sin mage.. Men ordningsvakten ville inte medverka i utredningen.0 

Nya M-kravet: Tvångsvaccinera alla barn i hela Sverige

Tuffa linjen.. Vill även införa särskilt straff för föräldrar "som vägrar" – och bekämpa "desinformation" om coronavaccineringen.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0