Bombterrorn

Tre bombdåd inom loppet av några timmar

Publicerad 15 februari 2021 kl 10.07

Inrikes. Under loppet av några timmar på söndagskvällen och natten till måndag inträffade flera kraftiga bombdåd i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Under söndagskvällen och natten till måndag inträffade flera bombdåd i Sverige.

Strax efter klockan 21 började ett 20-tal bilar brinna i samband med ett bombdåd vid Jägersrovägen i Malmö. Även en garagelänga förstördes.

– Det brinner kraftigt och vi uppmanar allmänheten att undvika röken. Det är också nära bostadsbebyggelse, sade polisens presstaleskvinna Evelina Olsson till TT.

Strax innan klockan 01 i natt inträffade ytterligare ett bombdåd i Kristianstad i Skåne. Polisen skriver på sin hemsida att en "mindre explosion" inträffade vid en fastighet på Poppelvägen på Vilan, som ligger vid Gettot Charlottesborg, och att en dörr på platsen skadades. Men ett vittne som Fria Tider talat med säger något annat:

– Det var en extremt kraftig smäll som hördes flera kilometer. Det lät inte som en smällare. Det lät som en bomb i ett krig.

Klockan 01.15 larmades polisen till ett annat bombdåd i Angered i Göteborg. Där hade någon bombat ett flerfamiljshus på Bandtraktorgatan.

"Nationella bombskyddet har kallats in. Vi söker efter en eller två gärningsmän som setts lämna platsen i samband med brottet. Vi arbetar därför intensivt med efterspaning av gärningsmän samt inre spaning och utredningsarbete", skriver polisen på sin hemsida.

– Sprängladdningen var placerad precis i anslutning till ytterdörren till en av lägenheterna, säger Andreas Odén vakthavande befäl vid polisregion Väst, till SVT.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur

Skattefinansierad talboksinläsare somnade mitt i boken. Snarkade ljudligt under ”Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo.0 

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0