Krav på Amanda Linds avgång: "Vi behöver en minister som kan något"

Publicerad 3 augusti 2020 kl 15.47

Inrikes. Jonas Gardell kräver nu att kulturminister Amanda Lind (MP) avgår. Han tycker regeringens coronarestriktioner är obegripliga och inkonsekventa och slår extremt hårt mot den så kallade kulturbranschen, skriver han på Expressen Debatt. Sverige behöver en minister som "kan något", påpekar han.

Gilla artikeln på Facebook

Kritiken växer nu mot regeringens coronarestriktioner för kulturevenemang.

I mitten av juli skrev 173 personer inom branschen ett öppet brev som ifrågasatte begränsningen om högst 50 personer på tillställningar.

”Vi ser fulla krogar, uteserveringar och överfulla badstränder och gräsmattor. Samtidigt går musiker, scenarbetare och artister på knäna och krisstödet räcker inte”, skrev de bland annat.

Nu kräver Jonas Gardell att kulturminister Amanda Lind avgår.

Han förstår sig inte heller på reglerna och hävdar att regeringens beslut är inkonsekventa.

"Varför är det okej med ett öppet Ullared men inte ett öppet Gröna Lund? Varför är det okej med ett fullpackat flygplan men inte med en fullsatt teater? Om man fattar beslut som får sådana förödande konsekvenser måste man åtminstone kunna redogöra för varför", skriver han bland annat i Expressen.

Enligt Gardell är teater-och underhållningsbranschen en jätteindustri varifrån 200.000 personer direkt eller indirekt får sin inkomst, men som nu håller på att kollapsa på grund av regeringens agerande.

Han förstår inte varför covid-19 bara skulle sprida sig om någon spelar ett instrument eller om människor tittar på ståuppkomik.

"Amanda Lind, du måste avgå. Nu. Vi måste få en riktig kulturminister. En som kan något, det allra minsta, om branschen", avslutar han.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0