Kristersson: Dåligt av vänstern kalla oss "blåbruna"

Publicerad 18 oktober 2021 kl 06.11

Inrikes. I "Agenda" i SVT fick M-ledaren Ulf Kristersson frågor om hur han ser på Sverigedemokraterna och att kallas för "blåbrun".

Gilla artikeln på Facebook

Oppositionspartierna har den senaste tiden blivit mer sammansvetsade. Samtidigt har de rödgröna partierna allt oftare använt sig av begreppet "blåbrun" för att beskriva regeringsalternativet.

Detta fick Jimmie Åkesson att ryta ifrån mot Miljöpartiets språkrör Per Bolund i SVT:s partiledardebatt för en vecka sedan.

– Per Bolund. Vem är brun här, vem menar du är brun? Du pratar om de blåbruna, vem är brun? Vem är brun? Vem är brun? dundrade SD-ledaren.

I "Agenda" får Ulf Kristersson nu frågan om hur han ser på epitetet "blåbrun".

– Jag reagerade som jag gjort de senaste åren. Den här smutskastningen, att förolämpa varandra istället för att prata sakpolitik, jag tycker att den är dålig. Jag tänker inte syssla med det, jag tänker inte svara med samma mynt. Jag har respekt för mina politiska motståndare.

Kristersson ville inte svara på frågan hur han själv skulle vilja beteckna "maktskiftespartierna", utan anser att det är "sakfrågorna" som är det viktiga.

På frågan om SD:s "rötter i nazismen" säger M-ledaren:

– Varje parti måste ta ansvar för sig själv. Sverigedemokraterna får ta ansvar för Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet får ta ansvarande för Vänsterpartiet. Sverigedemokraterna har mycket problematiska rötter. Det är fler partier i Sverige som har det, Vänsterpartiet har också det. Jag tycker varken att Vänsterpartiets rötter eller Sverigedemokraternas rötter förhindrar oss från att göra upp i konkreta sakfrågor där vi tycker likadant. Annars skulle vi inte få något gjort i svensk politik.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0