Kristersson: Sverige går åt fel hål – nu måste vi "kraftigt minska invandringen"

Publicerad 7 november 2020 kl 14.15

Inrikes. Samhällsutvecklingen i Sverige är på väg åt helt fel håll och nu måste invandringen minskas kraftigt. Det sade Moderatledaren Ulf Kristersson när förslaget till partiets nya idéprogram presenterades idag.

Gilla artikeln på Facebook

I dag presenterade Moderaternas idéprogramsgrupp sitt förslag till nytt moderat idéprogram.

Detta under rubriken "Frihet och ansvar", där nya idéer "för vår tid" ska leda Sverige framåt.

Det är åtminstone vad partiet hävdar.

– För de allra flesta är det helt uppenbart att Sverige står inför riktigt allvarliga problem. Att utvecklingen går åt fel håll, sade Ulf Kristersson i sitt tal samtidigt som han påstod att utvecklingen går att vända.

– Vi har dagliga skjutningar och sprängningar. Polis som rekommenderar föräldrar att följa sina barn hem från skolan. Kriminella gäng som upprättar vägspärrar. Det är en rent systemhotande kriminalitet, fortsatte han.

En lösning, enligt Kristersson, är att minska invandringen.

– Vill vi på allvar bryta segregationen, stoppa kriminaliteten och se till att alla som kommer hit lär sig svenska och blir självförsörjande så måste vi kraftigt minska invandringen. Vi tror i grunden på internationell öppenhet och vet att Sverige har ett delansvar för hur det går för människor i en trasig värld. Men vi har hela ansvaret för hur det går här hemma i Sverige och de svenska integrationsproblemen är helt enkelt för stora, påpekade Ulf Kristersson.

Moderatledaren talade också om det amerikanska presidentvalet.

Han hoppas att vänsterledaren Joe Biden kommer erbjuda ett "seriöst" ledarskap för världen.

– Än är alla röster inte räknade men mycket tyder på att Joe Biden blir USA:s näste president. Jag hoppas på ett ledarskap som återupprättar relationen med Europa, som vårdar Nato-samarbetet, som än en gång engagerar sig i klimatarbetet. Den fria världen behöver ett seriöst amerikanskt ledarskap, sade han.

I det nya idéprogrammet tar partiet upp "klaner" och påpekar att "ett fritt samhälle får heller aldrig acceptera förtryck på grund av kön, klass eller klan". Vidare säger man att "Sverige kommer även i framtiden vara ett land dit människor söker sig. Invandring är både önskvärt och nödvändigt eftersom vi är en del av en globaliserad värld. "

Förslaget till nytt idéprogram går nu på remiss till partiets länsförbund. Sedan ska Moderaterna ta ställning till ett slutligt förslag nästa år.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här seglar estniska dykarna mot Estonia

Privat utredningsteam på 46 personer på väg. Nu tänker de fiska upp sanningen om Estonia från havets botten.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Mer från Inrikes

Teorin: Lastbilar kan ha dumpats från Estonia

Finsk räddningsingenjör om vad han såg 1994.. Nu berättar Harri Ruotsalainen om märkliga iakttagelserna i estnisk media.0 

Elsparkcykel blir skattefri förmån

Regeringen subventionerar kritiserade fordonet.. Ska inte längre räknas som beskattningsbar förmån.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0