Kristersson viker sig om Orbanmöte: "Löser det"

Publicerad 10 februari 2024 kl 09.48

Inrikes. Regeringen avvisade först den ungerske premiärministern Viktor Orbans krav på att få ta ett möte med Ulf Kristersson innan han släpper in Sverige i Nato. Men nu viker sig Sverige i frågan.

Dela artikeln

Något datum för när Ulf Kristersson ska träffa Ungerns premiärminister Viktor Orbán för diskussioner om det svenska Natomedlemskapet har dock ännu inte satts upp.

– Vi håller på med datumfrågan och diskuterar den. Men jag lovar att när vi har ett datum klart kommer du vara den första att få veta det, säger Kristersson till TT under lördagsmorgonen.

Bedömare har räknat med att USA kommer tvinga Ungern att godkänna den svenska Nato-ansökan, vilket betraktats som självklart.

Till nyhetsbyrån TT säger Kristersson att han har ”tjocka almanackor” vilket gjort det svårt att hitta ett lämpligt tillfälle.

Vad han ägnar sig åt hela dagarna, som är högre prioriterat än det för regeringen efterlängtade Nato-inträdet, framgår däremot inte.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.