Statsminister Stefan Löfven har skrivit under förslaget om "Modernare regler om assisterad befruktning och föräldraskap".

Löfvens krav: Män ska kunna bli gravida – med kvinnors spermier

Publicerad 22 mars 2018 kl 13.57

Inrikes. I en ny proposition föreslår regeringen flera ändringar för att "modernisera" reglerna för assisterad befruktning och föräldraskap. Bland annat vill statsminister Stefan Löfven (S) att "en man som föder barn" ska anses vara barnets far.

Gilla artikeln på Facebook

Det nya reglerna "innebär bl.a. att en man som föder ett barn ska anses som far till barnet och att en kvinna som bidrar med sina spermier till ett barns tillkomst ska anses som mor till barnet", står det i regeringens lagförslag.

Propositionen uppges ha som syfte att skapa "modernare" regler vid "situationer där personer får barn efter att någon av dem eller båda har ändrat könstillhörighet".

Formuleringarna hånas på nätet efter att ha uppmärksammats av Sverigedemokraternas riksdagsledamot Fredrik Eriksson.

"Och där nånstans insåg jag att mina gamla gymnasiebetyg i biologi inte längre är värda pappret de är tryckta på..." skriver Eriksson, som sitter i konstitutionsutskottet, på Facebook.


"Enda sättet att stoppa rasismen." Välj: "Invänta er död" eller begå självmord.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.