"Lögnmedia!" – upprorsstämning i tysk stad efter asylmord

Publicerad 28 augusti 2018 kl 14.49

Utrikes. Massiva demonstrationer inträffade i Chemnitz i östra Tyskland under söndagen och måndagen i samband med att en 35-årig tysk man knivhuggits till döds av invandrare.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i söndags som en 35-årig man i den tyska staden Chemnitz knivhöggs till döds av två invandrare, en 23-årig man från Syrien och en 22-åring från Irak.

Under måndagen utfärdade åklagare en arresteringsorder mot de båda invandrarna.

Två andra tyska män i 30-årsåldern skadades också under "bråket".

Samhällsnytt skriver om uppgifter att de tyska männen ska ha försökt avbryta en pågående gruppvåldtäkt mot en kvinna. Varifrån denna information kommer är oklart. I Der Spiegel tycks dessa uppgifter tillbakavisas och enligt Breitbart utreder polisen fortfarande motivet.

Efter händelsen samlades över 1000 demonstranter för att protestera mot våldet från invandrare och flera personer ska ha skadats i samband med demonstrationerna. På måndagen ska hela 6.000 personer ha samlats.

– Om staten inte längre kan skydda sina medborgare går människor ut på gatorna och skyddar sig själva, säger Alternativ för Tysklands Markus Frohnmaier på Twitter.

– Vi accepterar inte sådana här uppror eller försök att sprida hat på gatorna, förklarar Angela Merkels talersperson Steffen Seibert i ett uttalande enligt Breitbart samtidigt som han anklagar demonstranterna för att "jaga" utlänningar.

I svenska media målas det hela ut som en orättfärdig och "våldsam högerextrem demonstration".

"Lögnmedia", kommenterar en person på PI News som inte accepterar de tyska mediernas vinklingar av manifestationerna och mordet.

Enligt Breitbart inträffar demonstrationerna även efter en rad andra brutala mord och våldtäkter utförda av asylsökare i Tyskland.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0