Lat taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Publicerad 19 maj 2019 kl 18.48

Inrikes. Under väderförhållanden som åklagaren beskriver som "de värsta" i Västernorrland struntade taxiföraren i att hjälpa den sjuka gamla damen fram till dörren, och lämnade henne istället i en snödriva. Dagen efter hittades hon död, och nu åtalas både föraren och hans bolag, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i februari 2018 som en äldre kvinna med bensjukdomar och svårigheter att gå lämnades av i en snödriva efter en skattefinansierad resa från sjukhuset till sin villa i Härnösandstrakten.

Enligt åklagaren lämnade föraren kvinnan ca 40 meter från hennes ytterdörr, trots att det var oskottat mellan den plats där chauffören släppte av henne och dörren. Kvinnan försökte därefter ringa en bekant som inte svarade i sin telefon, och hittades död i snön dagen därpå.

Kammaråklagare Marlene Forsman har åtalat taxibolaget och föraren för framkallande av fara för annan. Det är inte bevisat att just kylan orsakat kvinnans död, då hon även var sjuk. Annars hade brottsrubriceringen blivit vållande till annans död, säger åklagaren till Aftonbladet.

Taxichauffören, platschefen för taxibolaget och dess ordförande åtalas alla för framkallande av fara för annan. Dessutom riskerar företaget att få betala 700.000 kronor i företagsbot.

Den åtalade taxichauffören har ett arabiskt namn. Enligt åklagarens stämningsansökan är han medborgare i både Irak och Sverige.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Inrikes

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt

Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".. "Vi förväntar oss att kvinnor ska skratta åt andras skämt och att män är roliga."0 

Nu vill Ebba Busch Thor minska invandringen "med 70 procent"

Nytt utspel efter kritiken.. "Sveriges mottagande ska vara på nordisk genomsnittsnivå."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0