Debatt
Aron Flam och Henrik Jönsson. Liberaler vägrar begripa att definitionen av "nyansering" inte är att man hycklar, blåljuger, eller känner sig kränkt av kritik från sina följare, skriver "Angry Foreigner".

"Liberaler beter sig som liberaler"

Publicerad 8 mars 2020 kl 12.18

Debatt. Liberaler som Ann Heberlein, Aron Flam och Henrik Jönsson flörtar gärna med SD-väljare när det är dags att tigga ihop swishpengar. Men när det "sociala anseendet" står på spel tvekar dessa liberaler inte att bita den hand som föder dem. Det konstaterar Youtube-profilen Angry Foreigner, även känd som En Arg Blatte Talar.

Gilla artikeln på Facebook

Liberaler beter sig som liberaler. Jag ser så många som förvånas av Ann Heberleins svängningar, men jag pekade ut det för länge sen: Heberlein går inte att lita på. Detta märkte jag personligen när hon vägrade ta ansvar för att ha vart vänsterradikal så sent som 2015.

Historieförfalskning är inte direkt ett positivt karaktärsdrag, men det hindrar inte personer som Henrik Jönsson, Rebecca Uvell och Aron Flam från att omfamna Heberlein – trots att de läste min artikel – och nu sällar sig även Dagens Nyheter till hyllningskören.

Ann Heberlein skriver på sin blogg: "Jag har sett samma fenomen ett otal gånger de senaste åren – hur beundrare, fans, följare plötsligt vänder sig mot den person de alldeles nyligen höjde till skyarna för dennes 'mod' och 'ärlighet'. Jag såg det hända Aron Flam när han tydligt tog ställning mot att förbjuda omskärelse: tidigare okritiska beundrare 'tappade respekten' och avföljde Flam. Henrik Jönsson, som inte heller vill förbjuda omskärelse av småpojkar, fick sig en släng av samma slev."

Men är detta verkligen konstigt?

Hur galet är inte hyckleriet som liberalerna Aron Flam och Henrik Jönsson påvisar? De kallar sig själva individualister och argumenterar för att människans "frihet" är den största dygden i samhället, sedan klarar de inte ens av att försvara barns rätt till sin egen kropp.

Jag är också omskuren, då jag har muslimsk bakgrund. Jag är inte alls missnöjd med detta, men min position i frågan är ändå följande: Alla kroppsmodifikationer bör ha 18-årsgräns. Vare sig det gäller religiösa ritualer, piercingar eller tatueringar.

Efter min video om Jönsson blev jag även informerad om att han inte har några problem med hijab på barn (ironiskt nog påpekades detta under intervju med Heberlein). Då handlar ändå hijab om en sexualisering av barn. Hypernaiva förklaringar om "respekt för kultur" räcker inte här.

Liberaler vägrar begripa att definitionen av "nyansering" inte är att man hycklar, blåljuger, eller känner sig kränkt av kritik från sina följare. I sin krönika på bloggen skriver Heberlein även: "Alla som, på något sätt, kritiserat den förda migrationspolitiken, pekat på de negativa konsekvenser en mycket stor invandring och vad en misslyckad integration för med sig, har fått tveksamma beundrarskaror."

Jaså? Märkligt att du inte brydde dig om att påpeka detta innan swishtiggandet. Ann Heberlein tjänade en miljon kronor när hon lanserade en kickstarter för sin bok om "Kultur och våldtäkt". Vem trodde hon pengarna kom ifrån egentligen? Jag tror knappast det var ett gäng DN-läsare som gav henne pengar för att skriva din bok om invandrarvåldtäkter.

Så efter att Heberlein dragit in en miljon på dessa följare är hon färdig med dem? Är det slutsatsen här?

Likt många moderater och moderata opinionsbildare verkar Heberlein vara en av de som utnyttjar SD-väljarna. De vet att detta är en väldigt marginaliserad, smutskastad grupp och därför glad att betala när man gör poänger de håller med om.

Men liberalerna vill heller inte förknippas med dessa "för mycket", då det sociala anseendet står lika högt i kurs som för vilken vänsterinriktad PK-person som helst. Det ska ju vara lagom, fattar ni väl.

Jag vill avsluta med att citera Dick Erixon, som var vänlig nog att recensera min video i Samtiden och bekräfta snobbkulturen inom svensk politik:

"Jag blev som borgerlig bloggare inbjuden till olika högerevent, men när jag tog mig an uppdraget som redaktör för SD-ägda Samtiden slutade inbjudningarna att komma. Det finns hos den breda högern en vilja att bli erkänd av vänster­etablissemanget, och därför agerar man ytterst prestigefullt. De som är mer etablerade än en själv, kan man skylta samhörighet med. Men dem som har mindre cred? Inte en chans."

Angry Foreigner

Angry Foreigner, även känd som En Arg Blatte Talar, driver ett Youtube-konto med över 230.000 prenumeranter.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.