Linköpings universitet utrymt efter hot

Publicerad 23 augusti 2019 kl 16.00

Inrikes. Linköpings universitet har utrymts efter hotfulla lappar på campusområdet. Polisen bekräftar händelsen. Den utpekade mannen förnekar att han hotat någon.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredagsförmiddagen fick polisen information om att affischer med hotfullt innehåll hade satts upp på flera ställen på Linköpings Universitet i Valla.

På affischerna fanns adresser till en internetsida där man kan se en film där en man med vapen poserar, skriver polisen på sin hemsida.

Med anledning av detta har polisen inlett förundersökningar gällande tre brottsrubriceringar: grovt olaga hot mot grupp, grovt vapenbrott samt olaga affischering.

Polisen arbetar nu med att få fram vem som har framfört hotet men det finns ingen misstänkt i nuläget, påpekar man.

Polisen har under dagen rört sig vid universitetsområdet och kommer att fortsätta göra så under eftermiddagen.

Universitet tog under eftermiddagen beslut om att utrymma lokalerna i Linköping och i Norrköping. Detta är inte ett beslut av polisen.

Fria Tider har tagit del av det aktuella Instagramkontot. På kontot gör en ung vit man märkliga uttalanden på amerikanska och poserar med vad som ser ut som ett automatvapen. 

Strax innan klockan 16 på fredagen har mannen publicerat en ny film, där han förnekar att han hotat någon. Han förklarar att han satte upp "NPC"-lappar (icke spelbara karaktärer i tv-spel, som också syftar på politiskt korrekta människor) vid universitet, för att påtala människors flockmentalitet. Han säger också att han nu är i en annan stad.

– Det var precis därför jag satte uppe NPC-lappar på hela campusområdet. För det är ert beteende. Vem har sagt åt er att evakuera och varför? På vilka substantiella grunder? Det finns inga. Jag ville bara få er att tänka på livet, säger han i filmen och påpekar att han citerat Shakespeare i tidigare filmer.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0