Linköpings universitet utrymt efter hot

Publicerad 23 augusti 2019 kl 16.00

Inrikes. Linköpings universitet har utrymts efter hotfulla lappar på campusområdet. Polisen bekräftar händelsen. Den utpekade mannen förnekar att han hotat någon.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredagsförmiddagen fick polisen information om att affischer med hotfullt innehåll hade satts upp på flera ställen på Linköpings Universitet i Valla.

På affischerna fanns adresser till en internetsida där man kan se en film där en man med vapen poserar, skriver polisen på sin hemsida.

Med anledning av detta har polisen inlett förundersökningar gällande tre brottsrubriceringar: grovt olaga hot mot grupp, grovt vapenbrott samt olaga affischering.

Polisen arbetar nu med att få fram vem som har framfört hotet men det finns ingen misstänkt i nuläget, påpekar man.

Polisen har under dagen rört sig vid universitetsområdet och kommer att fortsätta göra så under eftermiddagen.

Universitet tog under eftermiddagen beslut om att utrymma lokalerna i Linköping och i Norrköping. Detta är inte ett beslut av polisen.

Fria Tider har tagit del av det aktuella Instagramkontot. På kontot gör en ung vit man märkliga uttalanden på amerikanska och poserar med vad som ser ut som ett automatvapen. 

Strax innan klockan 16 på fredagen har mannen publicerat en ny film, där han förnekar att han hotat någon. Han förklarar att han satte upp "NPC"-lappar (icke spelbara karaktärer i tv-spel, som också syftar på politiskt korrekta människor) vid universitet, för att påtala människors flockmentalitet. Han säger också att han nu är i en annan stad.

– Det var precis därför jag satte uppe NPC-lappar på hela campusområdet. För det är ert beteende. Vem har sagt åt er att evakuera och varför? På vilka substantiella grunder? Det finns inga. Jag ville bara få er att tänka på livet, säger han i filmen och påpekar att han citerat Shakespeare i tidigare filmer.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0