Linköpings universitet utrymt efter hot

Publicerad 23 augusti 2019 kl 16.00

Inrikes. Linköpings universitet har utrymts efter hotfulla lappar på campusområdet. Polisen bekräftar händelsen. Den utpekade mannen förnekar att han hotat någon.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredagsförmiddagen fick polisen information om att affischer med hotfullt innehåll hade satts upp på flera ställen på Linköpings Universitet i Valla.

På affischerna fanns adresser till en internetsida där man kan se en film där en man med vapen poserar, skriver polisen på sin hemsida.

Med anledning av detta har polisen inlett förundersökningar gällande tre brottsrubriceringar: grovt olaga hot mot grupp, grovt vapenbrott samt olaga affischering.

Polisen arbetar nu med att få fram vem som har framfört hotet men det finns ingen misstänkt i nuläget, påpekar man.

Polisen har under dagen rört sig vid universitetsområdet och kommer att fortsätta göra så under eftermiddagen.

Universitet tog under eftermiddagen beslut om att utrymma lokalerna i Linköping och i Norrköping. Detta är inte ett beslut av polisen.

Fria Tider har tagit del av det aktuella Instagramkontot. På kontot gör en ung vit man märkliga uttalanden på amerikanska och poserar med vad som ser ut som ett automatvapen. 

Strax innan klockan 16 på fredagen har mannen publicerat en ny film, där han förnekar att han hotat någon. Han förklarar att han satte upp "NPC"-lappar (icke spelbara karaktärer i tv-spel, som också syftar på politiskt korrekta människor) vid universitet, för att påtala människors flockmentalitet. Han säger också att han nu är i en annan stad.

– Det var precis därför jag satte uppe NPC-lappar på hela campusområdet. För det är ert beteende. Vem har sagt åt er att evakuera och varför? På vilka substantiella grunder? Det finns inga. Jag ville bara få er att tänka på livet, säger han i filmen och påpekar att han citerat Shakespeare i tidigare filmer.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0