Löfven hyllar sin egen regering: "Tar ansvar"

Publicerad 21 januari 2020 kl 15.02

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) hyllar nu det så kallade januariavtalet mellan S, MP, C och L som ledde fram till en ny regering för ett år sådan. Alternativet, en högerregering med stöd av Sverigedemokraterna, hade varit skadligt för Sverige, menar statsministern i en debattartikel i Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

I ytterligare en debattartikel på kort tid hyllar statsminister Stefan Löfven sin egen regering.

I Aftonbladet tackar han idag det så kallade januariavtalet, som ledde fram till hans regeringsbildning för ett år sedan.

Tack vare detta samarbete, hävdar han, kommer Sverige bland annat få en stark välfärd, "klimatomställning", höjda pensioner och en bra integration. Dessutom kommer gängkriminaliteten "knäckas", skriver Stefan Löfven på årsdagen av hans andra regeringstillträde.

Han hyllar också satsningen på fem miljarder kronor extra till kommunerna som presenterades igår. Detta "motsvarar 10 000 undersköterskor", framhäver statsministern, trots att pengarna inte kommer leda till 10.000 undersköterskor och kommunerna redan varnar för att fem miljarder inte på långa vägar kommer räcka för att stoppa det välfärdsförfall som den stora asylinvandringen framkallat.

"Genom samarbetet mellan våra fyra partier fortsätter vi tillsammans att ta ansvar för Sverige. Och genom att sätta välfärden främst bygger vi samhället starkare och mer jämlikt", skriver Löfven självbelåtet.

Samtidigt påpekar han att alternativet, alltså en högerregering, hade varit katastrofalt. Det hade lett till en "historiskt löntagarfientlig högerkonservativ regering", som han uttrycker det i Aftonbladet.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0