Löfven hyllar sin egen regering: "Tar ansvar"

Publicerad 21 januari 2020 kl 15.02

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) hyllar nu det så kallade januariavtalet mellan S, MP, C och L som ledde fram till en ny regering för ett år sådan. Alternativet, en högerregering med stöd av Sverigedemokraterna, hade varit skadligt för Sverige, menar statsministern i en debattartikel i Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

I ytterligare en debattartikel på kort tid hyllar statsminister Stefan Löfven sin egen regering.

I Aftonbladet tackar han idag det så kallade januariavtalet, som ledde fram till hans regeringsbildning för ett år sedan.

Tack vare detta samarbete, hävdar han, kommer Sverige bland annat få en stark välfärd, "klimatomställning", höjda pensioner och en bra integration. Dessutom kommer gängkriminaliteten "knäckas", skriver Stefan Löfven på årsdagen av hans andra regeringstillträde.

Han hyllar också satsningen på fem miljarder kronor extra till kommunerna som presenterades igår. Detta "motsvarar 10 000 undersköterskor", framhäver statsministern, trots att pengarna inte kommer leda till 10.000 undersköterskor och kommunerna redan varnar för att fem miljarder inte på långa vägar kommer räcka för att stoppa det välfärdsförfall som den stora asylinvandringen framkallat.

"Genom samarbetet mellan våra fyra partier fortsätter vi tillsammans att ta ansvar för Sverige. Och genom att sätta välfärden främst bygger vi samhället starkare och mer jämlikt", skriver Löfven självbelåtet.

Samtidigt påpekar han att alternativet, alltså en högerregering, hade varit katastrofalt. Det hade lett till en "historiskt löntagarfientlig högerkonservativ regering", som han uttrycker det i Aftonbladet.


Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bonnier köper upp 18 tidningar till

Familjen fortsätter skärpa sitt grep om Mediesverige. Tar kontroll över Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen med flera.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0