Löfven inte välkommen på Bidens klimatmöte

Publicerad 28 mars 2021 kl 14.17

Inrikes. Trots sitt starka engagemang för "klimatfrågan" får Stefan Löfven nobben när USA:s president Joe Biden bjuder in 40 världsledare till ett klimattoppmöte, rapporterar SVT Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

Såväl Norges som Danmarks regeringschefer finns på gästlistan, vid sidan av personer som Kinas president Xi Jinping, Rysslands Vladimir Putin och Brasiliens Jair Bolsonaro.

Under det digitala klimatmötet den 22-23 april ska världsledarna bland annat diskutera klimatomställning för att nå 1,5 gradersmålet, enligt Vita huset.

Stefan Löfvens pressekreterare hänvisar i ett mejl till SVT Nyheter frågor om inbjudningslistan till den amerikanska regeringen.

"Vi hoppas att mötet blir en framgång för att öka ambitionen i det globala klimatarbetet. Det är viktigt att fler länder gör mer i omställningen till klimatneutralitet. Sverige och svenska företag är alltid redo att samverka och bidra med våra kunskaper och vårt starka engagemang i klimatfrågan", skriver Mikael Lindström.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fortsatt kritik mot "woke" Ikea

"Varför har ni butiker i Saudiarabien?".. Svenska möbeljätten anklagas återigen för hyckleri.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0