Londons nya konst: Postmodern jättestaty med vispgrädde

Publicerad 1 augusti 2020 kl 13.34

Utrikes. Trafalgar Square i London, där den historiska Nelsonkolonnen står, har fått ny modern så kallad konst: En enorm skulptur med vispad grädde och en fluga.

Gilla artikeln på Facebook

På det kända torget Trafalgar Square i West End i centrala London står bland annat Nelsonkolonnen, till minne av Lord Horatio Nelson som segrade vid slaget vid Trafalgar, det viktigaste sjöslaget under Napoleonkrigen.

Men nu har torget fått ny så kallad konst.

Det handlar om en gigantisk skulptur med "vispad grädde med körsbär på toppen samt en drönare och en fluga", som AP uttrycker det.

Besökare kan livesända bilden från drönaren som sitter på skulpturen.

Monumentet har fått namnet "The End" och ska talande nog symbolisera "hybris och stundande" samhällskollaps.

Vänsterkonstnären Heather Phillipson säger i Evening Standard att hon skapade figuren 2016 i samband med Brexit och Donald Trumps presidentseger i USA, vilket hon uppfattade som omstörtande.

– Jag tänkte mycket på att det kunde innebära en kollaps, säger hon.

Fundamentet som verket placerats på uppfördes på torget 1841 för en riddarstaty som aldrig blev färdig och har sedan 1999 används för en rad "moderna konstverk".

Vispgrädde-statyn ska stå kvar till våren 2022.

De senaste två månaderna har antivita organisationer krävt att västerländska statyer ska tas bort för att de symboliserar "rasism".


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0