Medgav ansvar för Sveriges negativa samhällsutveckling. "Alla" har ett ansvar, sade hon i SVT Aktuellt.

Lööf om klanerna: "Vi har alla ett ansvar"

Publicerad 8 september 2020 kl 09.35

Inrikes. Alla politiska partier med inflytande har ett ansvar för att minst 40 kriminella klaner nu vuxit sig starka i Sverige, sade Centerledaren Annie Lööf i SVT Aktuellt på måndagen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i Aktuellt igår som Centerpartiets ledare Annie Lööf frågades ut om de maffiaklaner som etablerat sig i Sverige.

Enligt polisen handlar det om minst 40 stycken, som bygger på blodsband och kollektivistiska kulturer från främmande länder.

Lööf fick frågan om hennes parti och Alliansen bär ansvar för detta.

– Vi har alla ett ansvar, Ulf Kristersson också. Och Centerpartiet. Ja, vi har alla ett ansvar, alla partier som suttit i regeringsställning i decennier. Vi har gjort för lite. Vi har gjort för lite för integrationen och för att ingjuta framtidstro i dessa utanförskapsområden. Hade vi haft färre sådana och sett till att människor känt sig som en del av samhället hade vi haft en annan utveckling, sade hon i SVT Aktuellt.

– Men jag vill också säga, att en del av dessa kriminella element inte vill vara en del av samhället.

Samtidigt påstår hon att förbättrad "integration" kan pressa tillbaka brottslingarna. Centerledaren ska "knäcka" strukturerna bakom klanerna, hävdar hon. Varför detta inte gjorts tidigare, och varför de över huvud taget fått etablera sig i landet, hade hon inget bra svar på.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0